29 oktober 2012

Extramuralisering


Per 1 januari 2013 start het extramuraliseren van de zorgzwaartepakketten 1 en 2 voor de sectoren: Verpleging en Verzorging (V&V), Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en Verstandelijk Gehandicaptenzorg (VG).
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: m.wortelboer

Extramuralisering

Het extramuraliseren van de zorgzwaartepakketten 1 en 2 start per 1 januari 2013 voor de sectoren Verpleging en Verzorging (V&V), Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en Verstandelijk Gehandicaptenzorg (VG).

Per 1 januari 2014 wordt ook zorgzwaartepakket VV 3 geëxtramuraliseerd voor nieuwe cliënten. Per 2015 wordt gestart met extramuralisering van de zorgzwaartepakketten VG 3 en GGZ 3. Voor kinderen, jeugdigen en jongvolwassenen tot en met 22 jaar, en voor de pakketten LVG 1 en LVG 2 (voor jeugdig licht-verstandelijk gehandicapten met gedragsproblematiek) worden nog geen maatregelen doorgevoerd.

Als gevolg van deze maatregelen krijgen instellingen met een groot aandeel lichte cliënten te maken met een leegstandsrisico. 
Wilt u hier tijdig en goed op inspelen? SDB Groep heeft voor deze problematiek een persoonlijke, interactieve workshop ontwikkeld die bij u op locatie gehouden wordt. Voor meer informatie klik hier 

Aanmelden

voor de nieuwsbrief


 

Inloggen op

SDB*Selfservice (Iris)
voor medewerkers
SDB*Zorgplanner SDB*Salaris
voor salarisadministratie