Hallo Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Train-de-trainer programma’s

Train-de-trainer programma’s

Via diverse train-de-trainer programma’s leiden we jouw medewerkers op zodat zij zelfstandig werkplekleren binnen de organisatie kunnen uitvoeren. Bekijk hier welke training het beste bij jou past.

Train-de-trainer programma’s

Vanuit SDB Academy professionaliseren we leer- en ontwikkelprofessionals in een vijfdaagse opleiding tot expert zodat zij werkplekleren kunnen stimuleren, faciliteren of organiseren in de organisatie. Dit doen we door middel van een train-de-trainer programma waarbij de leer- en ontwikkelprofessional een product op het gebied van werkplekleren maakt. Dit product kan direct binnen de organisatie worden toegepast.

De leer- en ontwikkelprofessional kan iedere train-de-trainer programma afzonderlijk volgen. Na succesvolle afronding van het programma ontvangt de professional een certificaat van de Academie voor Werkplekleren. Zijn er vier programma’s succesvol afgerond? Dan ontvangt de professional het certificaat van de Leergang Expert Werkplekleren met Leertechnologie.

Beeldend Trainen

In dit programma ontwikkel je een Beeldinterventie over een onderwerp uit jouw eigen werkpraktijk. Een Beeldinterventie bestaat uit een Beeldsessie met een praktijkvideo, oefeningen en een sessie met Lessons Learned. Je levert zelf videofragmenten aan die door ons worden omgezet naar een praktijkvideo. Daarnaast leer je meer over de methodiek en groepsdynamica en oefen je in nieuwe trainersvaardigheden.

Vormgeven van Leertrajecten

In dit programma maak je kennis met nieuwe werk- en leervormen en leertechnologie die gebruikt worden bij het werkplekleren. Met nieuwe inzichten en ervaringen ontwerp je een aansprekend leertraject voor de organisatie waarbij je gebruik maakt van onderdelen van de leeromgeving van SDB Academy. Het door jou ingerichte leertraject kun je direct inzetten in je organisatie.

Virtueel Werkplekleren

In dit programma maak je kennis met de ontwerpprincipes en de kenmerken van de theorie van Samenlerend Produceren. Je ontwerpt en ontwikkelt concrete leeropdrachten voor een virtuele leeromgeving en verdiept je in de kracht van de Peer Feedback- en Reflectiecyclus, in virtuele leerinteractie en leert hoe je die kunt modereren. Je rondt het programma af met een compleet ingerichte virtuele leeromgeving.

Beeldende Teamontwikkeling

In dit programma word je opgeleid tot Expert Beeldende Teamontwikkeling. Je maakt kennis met de inzichten en leerprincipes van teamontwikkeling en je leert de ontwikkeling van individuen en teams zichtbaar te maken met behulp van speciale Leer- en Ontwikkelscans. Je gaat in op verschillende benaderingen van teamontwikkeling en hoe je hieraan sturing geeft. Het resultaat is een kant-en-klaar teamontwikkelprogramma voor de organisatie.

Adviseren over werkplekleren

In dit uitdagende programma leer je als leer- en ontwikkelprofessional meer over de context, focus, strategische impact, principes, opbrengsten en resultaten van werkplekleren met leertechnologie. Daarnaast verdiep je jezelf in publicaties, onderzoeken en praktijkervaringen en creëer je een aansprekend (video)advies over de betekenis en plaats van werkplekleren met leertechnologie voor jouw organisatie.

Kalender
Bekijk in de kalender wanneer de eerstvolgende startdatum is voor de train-de-trainer programma’s.