Ga naar de inhoud

Samenwerken aan de beste kortdurende zorg voor de patiënt en werkgeluk voor de zorgprofessional 

Gebrek aan werkplezier, hoge administratieve lasten en grip op de bedrijfsvoering zijn de grootste uitdagingen in de kortdurende zorg. Steeds vaker leidt dit tot grote personeelstekorten en daardoor beïnvloedt het ook de zorg voor de patiënt. 

Daarbij heeft iedere zorgaanbieder haar eigen uitdagingen. Wij faciliteren jou om in eigen tempo jouw belangrijkste uitdagingen als eerste aan te pakken en helpen je daarbij met onze software en de expertise die we in de afgelopen 40 jaar hebben opgebouwd. 

Boek een inspiratiesessie

Onze marktkennis wordt ondersteund door deze klanten:

Een oplossing voor elke uitdaging

De SDB Zorgsuite voor organisaties in de kortdurende zorg

SDB Groep bied je volledig geïntegreerde software en diensten rond zorgprocessen en deze zijn voor jou beschikbaar als suite of afzonderlijke bouwstenen. 

Onze software is erop gericht om de zorgprofessional maximaal te ondersteunen door administratieve lasten te verminderen, kennis en kunde te optimaliseren en inzichten in de bedrijfsvoering te maximaliseren. Hierdoor kunnen jouw medewerkers zich richten op de beste zorg voor de patiënt en zorgen we er samen voor dat het werken in de zorg weer leuk wordt. 

Wij faciliteren jou om in eigen tempo jouw belangrijkste uitdagingen als eerste aan te pakken. Of je nu kiest voor een suite-aanpak of één bouwsteen, onze software heeft een open structuur en faciliteert integraties in de zorg.   

Ontvang de zorgsuite brochure in jouw mail

Volgens onze klanten

Top 3 uitdagingen in ziekenhuizen en zelfstandig behandelcentra

Met welke uitdiging kunnen wij jou helpen?

Werknemers binden, boeien en behouden

De dubbele vergrijzing zorgt voor veel uitdagingen in ziekenhuizen en zelfstandig behandelcentra. Enerzijds vergrijst Nederland, waardoor de zorgvraag toeneemt, anderzijds vergrijst het personeelsbestand, waardoor er minder ‘handen aan het bed’ beschikbaar zijn.  

Om goede zorgverlening te kunnen blijven bieden, is het cruciaal om jouw huidige personeel te binden, boeien en behouden. Wij kunnen je helpen met de inzet van de juiste tools. Ben je benieuwd hoe we dat doen en wat de meerwaarde is voor jouw organisatie?

Samen sparren

Grip op de bedrijfsvoering

Financiële middelen zijn schaars binnen de zorg. Daarnaast zijn er tal van wettelijke eisen en eisen vanuit verzekeraars waar jouw zorgorganisatie aan moet voldoen. Het is daarom van cruciaal belang om op alle niveaus binnen de organisatie grip te hebben op belangrijke kerngetallen. 

Samen met jou zorgen wij ervoor dat jij grip krijgt op de cijfers. Of het nu om bedbezetting gaat, het aantal uitgevoerde operaties, klanttevredenheid of financiën. We leveren niet alleen slimme software, we begeleiden je ook bij het juist implementeren en doorvoeren in de organisatie. Zodat jij data-driven kan sturen.  

Vertel mij meer

Optimale zorgverlening

Zorgvragers zijn steeds kieskeuriger en kijken welke behandelingen in welk ziekenhuis hoog staan aangeschreven en kloppen vervolgens bij deze zorgorganisatie aan. Daarom, én omdat jij hart voor de patiënt hebt, is het van cruciaal belang dat de zorgverlening in jouw organisatie optimaal is.  

Om dit te bereiken is een optimale planning en inzet van goed opgeleide zorgprofessionals cruciaal. Onze software ondersteunt jou met het leggen van de planningspuzzel en faciliteert het leren binnen de organisatie.  

Boek een inspiratiesessie

Klanten

Onze klanten vertellen je graag meer

Een selectie van uitspraken over de SDB Zorgsuite

“Ons doel is mensen uit te nodigen zoveel mogelijk te leren. De oplossingen van SDB Academy maken dat mogelijk. Alles is digitaal en dus ook vanuit huis te benaderen.”

Hans van der Linde
Opleidingsadviseur. Adrz

“We dragen als organisatie uit hoe belangrijk sturen op data is voor zorgverlening, personeelsbeleid en bedrijfsvoering. De oplossingen van SDB Groep maken dit mogelijk.”

Henri Kruiper
Consulent bedrijfsinformatie bij Tjongerschans

Onze oplossingen voor de ziekenhuizen en zelfstandig behandelcentra

Octopus

De SDB Octopus app biedt alles wat de zorgprofessional dagelijks nodig heeft, waaronder de cliëntgegevens, planning en HR gerelateerde zaken. Dit alles simpel en eenvoudig om het de zorgmedewerker makkelijker te maken en tijd te besparen. Hierdoor kan er meer tijd besteed worden aan de cliënt en het daadwerkelijk leveren van kwalitatief goede zorg. 

Planning

SDB Planning is flexibel in te richten en is ontworpen om mee te bewegen met veranderingen in jouw organisatie. Bespaar tijd door het planningsproces te automatiseren én verkrijg tegelijkertijd inzicht en overzicht. 

Leeroplossingen

SDB Leeroplossingen helpt zorgorganisaties om een sterke en lerende organisatie te worden. Samen met jou zorgen we ervoor dat medewerkers een leven lang kunnen leren en duurzaam inzetbaar zijn. Dit doen we door diverse slimme leeroplossingen aan te bieden waarbij technologie een belangrijke rol speelt.  

Analytics

SDB Analytics zorgt ervoor dat de juiste stuurinformatie jouw organisatie optimaal inzicht geeft. Op alle niveaus faciliteren we de gebruiker om met behulp van data tot betere beslissingen te komen en efficiënter te werken. Dit leidt tot betere zorg en meer werkgeluk. 

Vrijwilligersportaal

Met het SDB Vrijwilligersportaal heeft de vrijwilligerscoördinator op het juiste moment de juiste informatie, terwijl administratieve lasten maximaal worden gereduceerd dankzij de integratie met roosterplanning en ons leerplatform met e-learnings. Hierdoor ben je als zorgorganisatie in staat om vrijwilligers efficiënt in te zetten.

HR / Salaris

SDB HR / Salaris verminderd de administratieve lasten. Jouw medewerkers kunnen persoonlijke HR-zaken regelen waar en wanneer ze willen. Het HR proces is gemakkelijk en snel in te richten en is gebaseerd op standaard processen in de zorgsector.