Ga naar de inhoud

Samen de langdurige zorg toekomstbestendig maken

Gebrek aan werkplezier en administratieve lasten zijn de grootste uitdagingen in de langdurige zorg. Steeds vaker leidt dit tot grote personeelstekorten en daardoor beïnvloedt het ook de algehele kwaliteit van leven van cliënten.

Daarbij heeft iedere zorginstelling haar eigen uitdagingen. Wij faciliteren jou om in eigen tempo jouw belangrijkste uitdagingen als eerste aan te pakken en helpen je daarbij met onze software en de expertise die we in de afgelopen 40 jaar hebben opgebouwd.

Boek een inspiratiesessie

Onze marktkennis wordt ondersteund door deze klanten:

Een oplossing voor elke uitdaging

De SDB Zorgsuite voor VVT en GHZ

SDB Groep biedt jou volledig geïntegreerde software en diensten rond alle primaire en secundaire zorgprocessen en zijn voor jou beschikbaar als suite of afzonderlijke bouwstenen.

Onze software is erop gericht om de zorgprofessional maximaal te ondersteunen door administratieve lasten te verminderen zodat zij zich kunnen richten op de beste zorg voor de cliënt en het werken in de zorg weer leuk wordt.

Wij faciliteren jou om in eigen tempo jouw belangrijkste uitdagingen als eerste aanpakken. Of je nu kiest voor een suite-aanpak of één bouwsteen, onze software is ontworpen om open te zijn en faciliteert vrijwel alle integraties in de zorg.

Ontvang de zorgsuite brochure in jouw mail

Volgens onze klanten

Top 3 uitdagingen in de VVT en GHZ

Met welke uitdaging kunnen wij jou helpen?

Werknemers binden, boeien en behouden

De dubbele vergrijzing zorgt voor veel uitdagingen in de langdurige zorg. Enerzijds vergrijst Nederland, waardoor de zorgvraag toeneemt, anderzijds vergrijst het personeelsbestand, waardoor er minder handen beschikbaar zijn.

Om goede zorgverlening te kunnen blijven bieden is het cruciaal om jouw huidige personeel te binden, boeien en behouden. Wij kunnen je helpen met de inzet van de juiste tools. Ben je benieuwd hoe we dat doen en wat de meerwaarde is voor jouw organisatie?

Samen sparren

Administratieve lasten verminderen

Eén van de grootste ergernissen in de langdurige zorg is dat personeel veel tijd kwijt is aan administratieve taken. Daardoor blijft er minder tijd over voor waar het écht om draait: het leveren van de beste zorg.

Wij richten ons daarom op automatisering en zorgsoftware dat maximaal gericht is op het verminderen van administratieve lasten van medewerkers in de zorg. Daardoor blijft er meer tijd over voor het daadwerkelijk leveren van kwalitatief goede zorg.  Wil je weten hoe we jou kunnen helpen met het terugdringen van administratieve lasten?

Vertel mij meer

Formele & informele zorg optimaal afstemmen

We gaan naar een samenleving toe waarbij het, door gebrek aan personeel, cruciaal wordt om deze mantelzorgers en vrijwilligers te faciliteren om optimale zorg te kunnen blijven leveren.

Ondersteun vrijwilligers en mantelzorgers met e-learnings, zodat ze weten hoe ze eenvoudige zorg kunnen verlenen. Geef ze de mogelijkheid zichzelf ‘in te roosteren’, zodat jouw zorgmedewerkers zich op andere taken kunnen richten. Dit zijn slecht enkele voorbeelden, laat je door ons inspireren rondom alle mogelijkheden die er zijn.

Boek een inspiratiesessie

Referenten

Onze klanten vertellen je graag meer

Een selectie van uitspraken over de SDB Zorgsuite

“We hebben eigenlijk alleen maar met ervaren mensen te maken die weten waarover het gaat.”

Ina Snier
teamleider Academie, Van Neynsel

“Samen met SDB Groep werken we aan de cliëntreis. Onze medewerkers krijgen training en instructie, waardoor ze effectiever met het ECD gaan werken. Dat bevordert het werkplezier en de kwaliteit van zorg.”

Marieke Wilpstra
Functioneel beheerder, Zonnehuisgroep Noord

“In onze organisatie wordt hard gewerkt om alle processen te stroomlijnen, waaronder ook het in balans brengen en houden van inkomsten en uitgaven. SDB Planning biedt daarbij zeker de benodigde ondersteuning.”

Jocobine Rodenburg
Capaciteitsadviseur, Stichting De Trans

Onze oplossingen voor de langdurige zorg

Octopus

De SDB Octopus app biedt alles wat de zorgmedewerker dagelijks nodig heeft, waaronder de cliëntgegevens, planning en HR gerelateerde zaken. Dit alles simpel en eenvoudig om het de zorgmedewerker makkelijker te maken en tijd te besparen. Hierdoor kan er meer tijd besteed worden aan de cliënt en het daadwerkelijk leveren van kwalitatief goede zorg.

ECD

SDB ECD is het enige ECD dat jouw zorgprofessional maximaal ondersteunt door administratieve lasten te verminderen en het netwerk optimaal betrekt bij de zorgverlening. Hierdoor ben jij in staat de beste zorg te verlenen aan jouw cliënten.

Planning

SDB Planning is flexibel in te richten en is ontworpen om mee te bewegen met veranderingen in jouw organisatie. Bespaar tijd door het planningsproces te automatiseren én verkrijg tegelijkertijd inzicht en overzicht.

HR / Salaris

SDB HR / Salaris verminderd de administratieve lasten. Jouw medewerkers kunnen persoonlijke HR-zaken regelen waar en wanneer ze willen. Het HR proces is gemakkelijk en snel in te richten en is gebaseerd op standaard processen in de zorgsector.

Leeroplossingen

SDB Leeroplossingen helpt organisaties en instellingen om een sterke en lerende organisatie te worden. Samen met jou zorgen we ervoor dat medewerkers een leven lang kunnen leren en duurzaam inzetbaar zijn. Dit doen we door diverse slimme leeroplossingen aan te bieden waarbij technologie een belangrijke rol speelt.

Vrijwilligersportaal

Met het SDB Vrijwilligersportaal heeft de vrijwilligerscoördinator op het juiste moment de juiste informatie, terwijl administratieve lasten maximaal worden gereduceerd dankzij de integratie met roosterplanning en ons leerplatform met e-learnings. Hierdoor ben je als zorgorganisatie in staat om vrijwilligers efficiënt in te zetten.

Analytics

SDB Analytics zorgt ervoor dat de juiste stuurinformatie jouw organisatie optimaal inzicht geeft. Op alle niveaus faciliteren we de gebruiker om met behulp van data tot betere beslissingen te komen en efficiënter te werken. Dit leidt tot betere zorg en meer werkgeluk.