Zeven nieuwe zorginhoudelijke modules beschikbaar in SDB Digitale Zorg (Jouw Omgeving)
Goed nieuws! Er zijn er zeven nieuwe zorginhoudelijke modules beschikbaar in SDB Digitale Zorg (Jouw Omgeving).
Nieuw in het aanbod:
- Schematherapie
In deze module ontdekt de cliënt welke vaste patronen en overtuigingen invloed hebben op het dagelijks leven. Denk aan verlatingsangst, perfectionisme of streng zijn voor jezelf. Met uitleg, oefeningen en technieken leert de cliënt deze patronen herkennen én stap voor stap doorbreken.
- Van start met ACT
Deze module is een eerste kennismaking met ACT, een methode om beter om te gaan met moeilijke gedachten en gevoelens. De cliënt leert over acceptatie, aandacht, waarden en toegewijd handelen. Zo ontstaat er meer rust, ruimte en richting.
- Sociale angst
Spanning in sociale situaties kan erg belemmerend zijn. In deze module leert de cliënt hoe sociale angst werkt en wat helpt om hiermee om te gaan. Met oefeningen zoals gedragsexperimenten, rollenspellen en aandachtstraining bouwt de cliënt stap voor stap zelfvertrouwen op.
- Omgaan met SOLK
Deze module helpt bij lichamelijke klachten zonder duidelijke medische oorzaak. De cliënt leert wat SOLK is, brengt klachten in kaart en kiest thema’s om mee aan de slag te gaan, zoals ontspanning, stress, positief denken of sociale steun. Doel: meer grip én meer balans.
- Gegeneraliseerde angst
Veel piekeren kan je flink in de weg zitten. In deze module leert de cliënt wat een gegeneraliseerde angststoornis is en hoe piekergedachten werken. Met praktische oefeningen en tips wordt er gewerkt aan meer rust, minder zorgen en een sterker gevoel van controle.
- Omgaan met innerlijke ervaringen
Last van negatieve gedachten of gevoelens? In deze module leert de cliënt hoe je daar ruimte voor maakt zonder erdoor overspoeld te raken. Door mindfulness, bewustwording en acceptatie leert de cliënt omgaan met wat er vanbinnen speelt.
- Kristal module: Denken, voelen en doen
De derde Kristal-module, Denken, voelen en doen, is nu beschikbaar. In deze pre-behandelmodule leren cliënten met een licht verstandelijke beperking meer over gevoelens, gedachten en gedrag. Ze ontdekken hoe emoties ontstaan, hoe ze deze bij zichzelf en anderen kunnen herkennen, en hoe gedachten van invloed zijn op emoties en uiteindelijk op gedrag. Het herkennen van deze samenhang vormt de kern van de module. Aan het einde kan op basis van de opgedane inzichten worden bepaald welke vervolgbehandeling het beste aansluit bij de hulpvraag van de cliënt. De module bevat een geïntegreerde handleiding voor de behandelaar, verwerkt in de hoofdstukken voor de cliënt.
Wil je gebruikmaken van deze nieuwe content? Neem dan contact op met één van onze consultants of onze supportafdeling. We helpen je graag op weg!
Contact opnemen