SDB ECD
Ons ECD beschikt over een cliëntbasisregistratie en declaratiemodule voor zowel intra- als extramurale cliënten binnen de VVT en GZ sector. Eenmalige registratie van gegevens is daarbij telkens het uitgangspunt.
Eenheid van taal, ondersteuning middels sjablonen en workflow, informatie laten zien daar waar nodig. We doen er alles aan om de zorgverlener te ontzorgen en alleen bezig te laten zijn met de kerntaak: het leveren van optimale zorg.
Volledig digitaal dossier
Zorgverleners willen cliëntgericht en pragmatisch werken. Elektronisch registreren moet dat niet in de weg staan, maar juist bevorderen. Gebruiksvriendelijkheid staat om die reden voorop. Diverse classificatiesystemen (MIKZO, OMAHA, levensdomeinen) worden daarom optimaal ondersteund. Met oog voor het multidisciplinaire karakter van de zorg.
Bij de cliënt thuis, op de kamer, vanaf de werkplek, het dossier is overal op een veilige manier toegankelijk via verschillende devices zoals tablets, smartphones, chromebooks en PC. Zo kun je waar dan ook de informatie die benodigd is opvragen. Een zorgverlener wordt bijvoorbeeld aan het begin van de dienst geïnformeerd door het systeem. Alles bij de hand, compact en overzichtelijk.
Procesondersteuning administratie
Het administratieve proces wordt in het ECD volledig ondersteund. Met koppelingen naar partijen waar je zaken mee doet zoals gemeentes en verzekeraars. Via diverse overzichten en dashboards wordt het proces bewaakt en waar nodig bijgestuurd.
De planningssoftware ondersteunt het complexe planningsproces in de thuiszorg op zowel operationeel als tactisch niveau. Op die manier wordt de dagelijkse planningspuzzel aanzienlijk minder tijdrovend. De software helpt om het (zorg)logistieke proces onder controle te krijgen en ondersteuning te bieden bij het leveren van persoonsgerichte zorg.
In contact met cliënt & mantelzorger
24/7 toegang tot het persoonlijke dossier van cliënten. Met deze actuele data ben je volledig in regie. Deze informatie is relevant voor de cliënten en familie.
Via het cliëntportaal kunnen cliënt, mantelzorger en zorginstelling namelijk op een toegankelijke en veilige manier gegevens met elkaar delen. Wist je dat het zorgplan digitaal kan worden ondertekend?
De laagdrempelige toegang voor cliënten en mantelzorgers tot actuele (zorg)gegevens vergroot de betrokkenheid bij de zorgverlening en verbetert zo de kwaliteit van de zorg.