Ga naar de inhoud

Tijd en aandacht voor échte zorg in de GGZ

De Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) kenmerkt zich door complexe problematiek binnen een kwetsbare doelgroep. Direct of indirect help je cliënten grip te krijgen op hun leven en te werken aan herstel.

Wij maken makkelijke en slimme oplossingen die je helpen bij het organiseren van je werk, snel inzicht geven in belangrijke informatie én samenwerken met de cliënt ondersteunen. Hiermee helpen wij zorgprofessionals zoals jij meer tijd te maken voor échte zorg.

Boek een inspiratiesessie

Onze marktkennis wordt ondersteund door deze klanten:

Klik op één van onze oplossingen voor de GGZ voor meer informatie over de oplossing

EPD

SDB EPD is het enige EPD dat jouw zorgprofessional maximaal ondersteunt door administratieve lasten te verminderen en het netwerk optimaal betrekt bij de zorgverlening. Hierdoor ben jij in staat de beste zorg te verlenen aan jouw cliënten.

Octopus

De SDB Octopus app biedt alles wat de zorgmedewerker dagelijks nodig heeft, waaronder de cliëntgegevens, planning en HR gerelateerde zaken. Dit alles simpel en eenvoudig om het de zorgmedewerker makkelijker te maken en tijd te besparen. Hierdoor kan er meer tijd besteed worden aan de cliënt en het daadwerkelijk leveren van kwalitatief goede zorg.

Planning

SDB Planning is flexibel in te richten en is ontworpen om mee te bewegen met veranderingen in jouw organisatie. Bespaar tijd door het planningsproces te automatiseren én verkrijg tegelijkertijd inzicht en overzicht.

HR / Salaris

SDB HR / Salaris vermindert de administratieve lasten. Jouw medewerkers kunnen persoonlijke HR-zaken regelen waar en wanneer ze willen. Het HR proces is gemakkelijk en snel in te richten en is gebaseerd op standaard processen in de zorgsector.

Leeroplossingen

SDB Leeroplossingen helpt organisaties en instellingen om een sterke en lerende organisatie te worden. Samen met jou zorgen we ervoor dat medewerkers een leven lang kunnen leren en duurzaam inzetbaar zijn. Dit doen we door diverse slimme leeroplossingen aan te bieden waarbij technologie een belangrijke rol speelt.

Vrijwilligersportaal

Met het SDB Vrijwilligersportaal heeft de vrijwilligerscoördinator op het juiste moment de juiste informatie, terwijl administratieve lasten maximaal worden gereduceerd dankzij de integratie met roosterplanning en ons leerplatform met e-learnings. Hierdoor ben je als zorgorganisatie in staat om vrijwilligers efficiënt in te zetten.

Analytics

SDB Analytics zorgt ervoor dat de juiste stuurinformatie jouw organisatie optimaal inzicht geeft. Op alle niveaus faciliteren we de gebruiker om met behulp van data tot betere beslissingen te komen en efficiënter te werken. Dit leidt tot betere zorg en meer werkgeluk.

Volgens onze klanten

Top 3 uitdagingen in de GGZ

Met welke uitdaging kunnen wij jou helpen?

Multidisciplinaire samenwerking

In de GGZ werken vaak veel verschillende zorgprofessionals met dezelfde cliënten. Een zorgboerderij, een psychiater of een gemeente leggen allemaal belangrijke patiëntinformatie vast.

Om goed met elkaar te kunnen samenwerken is het belangrijk dat iedere zorgprofessional te allen tijde over dezelfde informatie beschikt. Wij helpen je hier graag bij. Ben je benieuwd hoe we dat aanpakken en hoe we jouw organisatie kunnen helpen?

Samen sparren

Administratieve lasten verminderen

Eén van de grootste ergernissen in de GGZ is dat personeel veel tijd kwijt is aan administratieve taken. Daardoor blijft er minder tijd over voor waar het écht om draait: het leveren van de beste zorg.

Wij richten ons daarom op automatisering en zorgsoftware dat maximaal gericht is op het verminderen van administratieve lasten van zorgprofessionals. Daardoor heb jij meer tijd over voor het daadwerkelijk leveren van kwalitatief goede zorg. Wil je weten hoe we jou kunnen helpen met het terugdringen van administratieve lasten?

Vertel mij meer

Werknemers binden, boeien en behouden

Vergrijzing en verminderd werkplezier door extra administratieve lasten zorgt voor veel uitdagingen in de GGZ. Hierdoor zijn er steeds minder handen beschikbaar voor dit belangrijke en mooie werk dat jij doet.

Om goede zorgverlening te kunnen blijven bieden is het cruciaal om het huidige personeel te binden, boeien en behouden. Wij kunnen je helpen met de inzet van de juiste tools. Ben je benieuwd hoe we dat doen en wat de meerwaarde is voor jouw organisatie?

Boek een inspiratiesessie

Een oplossing voor elke uitdaging

De SDB Zorgsuite voor GGZ

SDB Groep biedt jou volledig geïntegreerde software en diensten rond alle primaire en secundaire zorgprocessen en zijn voor jou beschikbaar als suite of afzonderlijke bouwstenen.

Onze software is erop gericht om de zorgprofessional maximaal te ondersteunen in haar werk in de GGZ door administratieve lasten te verminderen zodat zij zich kunnen richten op de beste zorg voor de cliënt en het werken in de zorg weer leuk wordt.

Wij faciliteren je om in eigen tempo jouw belangrijkste uitdagingen als eerste aanpakken. Of je nu kiest voor een suite-aanpak of één bouwsteen, onze software is ontworpen om open te zijn en faciliteert vrijwel alle integraties in de GGZ.

Ontvang de zorgsuite brochure in jouw mail

Dienstverlening

Jouw kracht zit in de zorgverlening voor mensen met complexe problematiek. Software moet jou daar maximaal bij ondersteunen. Een vlekkeloze implementatie, zodat jouw werkwijze maximaal wordt ondersteund is hierbij cruciaal. Daarnaast wil je direct en goed geholpen worden als je vragen hebt of problemen ervaart. Misschien wil je wel bepaalde onderdelen outsourcen?

Implementatie

Wij implementeren al onze software-oplossingen zelf, in samenwerking met jou. Ons team van ervaren projectleiders en consultants zorgen ervoor dat de software optimaal aansluit op de processen van jouw organisatie met als resultaat een zo hoog mogelijke gebruikerstevredenheid. Benieuwd naar onze software-implementatie-aanpak?

Meer informatie

Support

Wij begrijpen dat onze software cruciaal is voor jou. We staan dan ook voor de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van onze software. Maar dat is niet alles. SDB Support bied je optimale ondersteuning, zodat jij altijd bij ons terecht kunt met jouw vragen rondom jouw SDB software.

Support

Training

Het is belangrijk om alle ins- en outs te kennen van de SDB software waar je dagelijks mee werkt. Alleen dan kun je optimaal gebruik maken van de software met minimale inspanningen. Onze ervaren trainers kunnen je helpen optimaal gebruik te maken van de SDB software.

Meer informatie

Detachering & advies

Met meer dan 40 jaar ervaring hebben wij veel kennis opgebouwd. Kennis waar jij ook van kunt profiteren dankzij onze detachering en adviesdiensten.

Heb jij een uitdaging? Maak gebruik van onze jarenlange deskundigheid op het gebied van salarisverwerking, zorgplanning en financiële bedrijfsvoering in de zorg en kinderopvang.

Meer informatie

BPO Salaris

Wil jij je bezighouden met goede zorgverlening en medewerkerstevredenheid en laat je salarisverwerking graag over aan experts? Dan ben je bij SDB Groep aan het juiste adres. Al meer dan 40 jaar lang zorgen we voor een correcte berekening van salarissen en verstrekken we de loonstroken voor medewerkers in de zorg.

Meer informatie

BPO Applicatiebeheer

Applicatiebeheer is een tijd- en kennisintensief proces en het is soms een uitdaging om dit goed binnen de organisatie te beleggen en dit proces ook optimaal te benutten. Borg het applicatiebeheer van jouw SDB software met onze BPO Applicatiebeheer dienstverlening, zodat jij er geen omkijken naar hebt. Op deze manier ontzorgen wij jou, waarborgen we de continuïteit van de applicaties en kan jij je focussen op het geven van de beste zorg.

Meer informatie