Ga naar de inhoud

Blog | DIZDay 2023 | “De kracht van het informele netwerk”

DIZ Day 2023 het event voor de zorg van SDB Groep heeft dit jaar op 28 september plaatsgevonden, met als thema “De kracht van de verbinding”. Tijdens de sessie van Sierik KnolMaarten Stravers – van der Vecht en Giancarlo Baljet stond het onderwerp “De kracht van het informele netwerk” centraal.

Waar ze in het dagelijks leven hoofdzakelijk bezig zijn met het maken van de innovatieve software, hebben ze dat tijdens deze sessie losgelaten! Het doel van deze sessie was niet het presenteren van de software, maar juist het inspireren van de aanwezigen met mooie voorbeelden over hoe je #vrijwilligers en de #community kunt verbinden aan je #zorgorganisatie.

Wij zeggen altijd #WeCare en dat doen wij vanuit onze eigen SDB Cares en Community Care programma’s | die onze medewerkers o.a. de mogelijkheid bieden om vrijwilligerswerk te doen | zo vertelden Richard Meijles en Giancarlo over hun ervaringen. Daarnaast deelden ze het mooie verhaal over de samenwerking tussen het Heren 6 (ook wel Helden 6) voetbalteam van ASC’62 en Zorgcentrum Rosengaerde, zie in deze video het plezier van deze mooie #samenwerking.

Studente Marit, die via Stichting Connect Generations als woonstudent op kamers woont bij een #zorglocatie voor ouderen in Haarlem, vertelde de aanwezigen over haar ervaringen. Het samen koken, cliënten helpen de weg naar hun kamer te vinden, wandelen en spelletjes spelen, maar vooral ook luisteren en aandacht hebben voor de mens. Precies die zaken waar zorgmedewerkers helaas weinig tot geen tijd meer voor hebben.

Ter afsluiting van de sessies hebben we nog 3 vragen gesteld aan de aanwezigen over eigen initiatieven en uitdagingen rondom het informele
netwerk. Deze hebben we op een interactieve manier met elkaar besproken en geconcludeerd dat het waardevol is als we vanuit SDB Groep een vervolgsessie organiseren.

Het kan dus anders, anders denken, anders doen! Wil je met onze Community Care meedenken?

Terug naar blogartikelen