Ga naar de inhoud

Uitstekende gehandicaptenzorg én werkplezier met software van SDB Groep

Je werkt in de GHZ omdat je mindervaliden in onze samenleving wilt ondersteunen en begeleiden, zodat ze een mooi leven kunnen leiden. Je wilt hen helpen door goede zorg te verlenen en aandacht en tijd te investeren om een prettige band op te bouwen met de cliënt.

Onze software is er op gericht om jou hierbij maximaal te ondersteunen door informatie op het juiste moment en op een prettige manier aan je aan te leveren en administratieve lasten te minimaliseren. Hierdoor hou jij tijd over voor zorg én aandacht voor de ouderen die jij ondersteunt.

Boek een inspiratiesessie

Onze marktkennis wordt ondersteund door deze klanten:

Klik op één van onze oplossingen voor de gehandicaptenzorg voor meer informatie over de oplossing

Octopus

De SDB Octopus app biedt alles wat de zorgmedewerker dagelijks nodig heeft, waaronder de cliëntgegevens, planning en HR gerelateerde zaken. Dit alles simpel en eenvoudig om het de zorgmedewerker makkelijker te maken en tijd te besparen. Hierdoor kan er meer tijd besteed worden aan de cliënt en het daadwerkelijk leveren van kwalitatief goede zorg.

ECD | Gehandicaptenzorg

SDB ECD | Gehandicaptenzorg is het enige ECD dat jouw zorgprofessional maximaal ondersteunt door administratieve lasten te verminderen en het netwerk optimaal betrekt bij de zorgverlening. Hierdoor ben jij in staat de beste zorg te verlenen aan jouw cliënten.

Planning

SDB Planning is flexibel in te richten en is ontworpen om mee te bewegen met veranderingen in jouw organisatie. Bespaar tijd door het planningsproces te automatiseren én verkrijg tegelijkertijd inzicht en overzicht.

HR / Salaris

SDB HR / Salaris vermindert de administratieve lasten. Jouw medewerkers kunnen persoonlijke HR-zaken regelen waar en wanneer ze willen. Het HR proces is gemakkelijk en snel in te richten en is gebaseerd op standaard processen in de zorgsector.

Leeroplossingen

SDB Leeroplossingen helpt organisaties en instellingen om een sterke en lerende organisatie te worden. Samen met jou zorgen we ervoor dat medewerkers een leven lang kunnen leren en duurzaam inzetbaar zijn. Dit doen we door diverse slimme leeroplossingen aan te bieden waarbij technologie een belangrijke rol speelt.

Vrijwilligersportaal

Met het SDB Vrijwilligersportaal heeft de vrijwilligerscoördinator op het juiste moment de juiste informatie, terwijl administratieve lasten maximaal worden gereduceerd dankzij de integratie met roosterplanning en ons leerplatform met e-learnings. Hierdoor ben je als zorgorganisatie in staat om vrijwilligers efficiënt in te zetten.

Analytics

SDB Analytics zorgt ervoor dat de juiste stuurinformatie jouw organisatie optimaal inzicht geeft. Op alle niveaus faciliteren we de gebruiker om met behulp van data tot betere beslissingen te komen en efficiënter te werken. Dit leidt tot betere zorg en meer werkgeluk.

Digitale Zorg

SDB Digitale Zorg is het gebruiksvriendelijke digitale platform voor cliënten & hun netwerk waar integraal samengewerkt kan worden met zorgprofessionals. Cliënten kunnen dankzij online hulpmiddelen die het hybride zorgproces ondersteunen zelfstandig en samen met hun netwerk aan de slag met hun problematiek.

Volgens onze klanten

Top 3 uitdagingen in de GHZ

Met welke uitdaging kunnen wij jou helpen?

Werknemers binden, boeien en behouden

Vergrijzing en verminderd werkplezier door extra administratieve lasten zorgt voor veel uitdagingen in de gehandicaptenzorg. Hierdoor zijn er steeds minder handen beschikbaar voor dit belangrijke en mooie werk dat jij doet.

Om goede zorgverlening te kunnen blijven bieden is het cruciaal om jouw huidige personeel te binden, boeien en behouden. Wij kunnen je helpen met de inzet van de juiste tools. Ben je benieuwd hoe we dat doen en wat de meerwaarde is voor jouw organisatie?

Samen sparren

Administratieve lasten verminderen

Eén van de grootste ergernissen in de gehandicaptenzorg is dat personeel veel tijd kwijt is aan administratieve taken. Daardoor blijft er minder tijd over voor waar het écht om draait: het leveren van de beste zorg.

Wij richten ons daarom op automatisering en zorgsoftware dat maximaal gericht is op het verminderen van administratieve lasten van medewerkers in de zorg. Daardoor heb jij meer tijd over voor het daadwerkelijk leveren van kwalitatief goede zorg. Wil je weten hoe we jou kunnen helpen met het terugdringen van administratieve lasten?

Vertel mij meer

Formele & informele zorg optimaal afstemmen

We gaan naar een samenleving toe waarbij het, door gebrek aan personeel, cruciaal wordt om deze mantelzorgers en vrijwilligers te faciliteren om optimale gehandicaptenzorg te kunnen blijven leveren.

Ondersteun jouw vrijwilligers en mantelzorgers met e-learnings, zodat ze weten hoe ze eenvoudige zorg kunnen verlenen. Geef ze de mogelijkheid zichzelf ‘in te roosteren’, zodat jouw zorgmedewerkers zich op andere taken kunnen richten. Dit zijn slecht enkele voorbeelden, laat je door ons inspireren rondom alle mogelijkheden die er zijn.

Boek een inspiratiesessie

Referenten

Onze klanten vertellen je graag meer

Een selectie van uitspraken over de SDB Zorgsuite

“Veel zaken zijn stroperig als het op papier gebeurt. Neem zoiets eenvoudigs als een reiskostendeclaratie. In een digitaal systeem gebeurt dat met een druk op de knop.”

Dikkie van Zetten
Bestuurder, Woon- en zorgcentrum Avondlicht

“Stel, je hebt iemand nodig die een cliënt op vrijdagmiddag ergens heen kan brengen. Dan moet zo’n persoon een rijbewijs hebben en op vrijdagmiddag beschikbaar zijn. Dat is normaal een heel uitzoekwerk maar dat kan met het Vrijwilligersportaal met een druk op de knop.”

Gert ten Hoven
HR Specialist, 's Heeren Loo

“In onze organisatie wordt hard gewerkt om alle processen te stroomlijnen, waaronder ook het in balans brengen en houden van inkomsten en uitgaven. SDB Planning biedt daarbij zeker de benodigde ondersteuning.”

Jocobine Rodenburg
Capaciteitsadviseur, Stichting De Trans

Een oplossing voor elke uitdaging

De SDB Zorgsuite voor GHZ

SDB Groep biedt jou volledig geïntegreerde software en diensten rond alle primaire en secundaire zorgprocessen en zijn voor jou beschikbaar als suite of afzonderlijke bouwstenen.

Onze software is erop gericht om de zorgprofessional maximaal te ondersteunen in haar werk in de gehandicaptenzorg door administratieve lasten te verminderen zodat zij zich kunnen richten op de beste zorg voor de cliënt en het werken in de zorg weer leuk wordt.

Wij faciliteren je om in eigen tempo jouw belangrijkste uitdagingen als eerste aanpakken. Of je nu kiest voor een suite-aanpak of één bouwsteen, onze software is ontworpen om open te zijn en faciliteert vrijwel alle integraties in de gehandicaptenzorg.

Ontvang de zorgsuite brochure in jouw mail

Dienstverlening

Jouw kracht zit in de zorgverlening voor mensen met een beperking. Software moet jou daar maximaal bij ondersteunen. Een vlekkeloze implementatie, zodat jouw werkwijze maximaal wordt ondersteund is hierbij cruciaal. Daarnaast wil je direct en goed geholpen worden als je vragen hebt of problemen ervaart. Misschien wil je wel bepaalde onderdelen outsourcen?

Implementatie

Wij implementeren al onze software-oplossingen zelf, in samenwerking met jou. Ons team van ervaren projectleiders en consultants zorgen ervoor dat de software optimaal aansluit op de processen van jouw organisatie met als resultaat een zo hoog mogelijke gebruikerstevredenheid. Benieuwd naar onze software-implementatie-aanpak?

Implementatie

Support

Wij begrijpen dat onze software cruciaal is voor jou. We staan dan ook voor de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van onze software. Maar dat is niet alles. SDB Support bied je optimale ondersteuning, zodat jij altijd bij ons terecht kunt met jouw vragen rondom jouw SDB software.

Support

Training

Het is belangrijk om alle ins- en outs te kennen van de SDB software waar je dagelijks mee werkt. Alleen dan kun je optimaal gebruik maken van de software met minimale inspanningen. Onze ervaren trainers kunnen je helpen optimaal gebruik te maken van de SDB software.

Training

Detachering & advies

Met meer dan 40 jaar ervaring hebben wij veel kennis opgebouwd. Kennis waar jij ook van kunt profiteren dankzij onze detachering en adviesdiensten.

Heb jij een uitdaging? Maak gebruik van onze jarenlange deskundigheid op het gebied van salarisverwerking, zorgplanning en financiële bedrijfsvoering in de zorg en kinderopvang.

Detachering en advies

BPO Salaris

Wil jij je bezighouden met goede zorgverlening en medewerkerstevredenheid en laat je salarisverwerking graag over aan experts? Dan ben je bij SDB Groep aan het juiste adres. Al meer dan 40 jaar lang zorgen we voor een correcte berekening van salarissen en verstrekken we de loonstroken voor medewerkers in de zorg.

Detachering en advies

BPO Applicatiebeheer

Applicatiebeheer is een tijd- en kennisintensief proces en het is soms een uitdaging om dit goed binnen de organisatie te beleggen en dit proces ook optimaal te benutten. Borg het applicatiebeheer van jouw SDB software met onze BPO Applicatiebeheer dienstverlening, zodat jij er geen omkijken naar hebt. Op deze manier ontzorgen wij jou, waarborgen we de continuïteit van de applicaties en kan jij je focussen op het geven van de beste zorg.

BPO Applicatiebeheer