Ga naar de inhoud
Kennis is kunde met SDB Leeroplossingen

Gepersonaliseerde en inspirerende leeroplossingen voor de zorg

Wij helpen zorgorganisaties en instellingen om een sterk kennis-georiënteerde en lerende organisatie te worden. Samen met jou zorgen wij ervoor dat jouw medewerkers een leven lang kunnen leren en duurzaam inzetbaar zijn. Onze technologisch hoogstaande leeroplossingen voor de zorg leiden niet alleen tot bekwame medewerkers, de bekwaamheden zijn ook eenvoudig inzichtelijk.

Boek een inspiratiesessie

Deze organisaties gebruiken ook het SDB Leerplatform

Een leerlandschap ingericht naar jouw behoeften

Jij staat bij ons op nummer 1. Doordat wij flexibele leeroplossingen voor de zorg ontwikkelen zijn wij in staat invulling te geven aan jouw wensen.

SDB Leerplatform: Gepersonaliseerd Leer- & Kennisplatform

Het Gepersonaliseerde Leer- & Kennisplatform voldoet aan alle eisen die iedere moderne (zorg)organisatie in Nederland momenteel aan een digitale leeromgeving stelt. Dit Leer Management Systeem (LMS) is toekomstgericht, gebruiksvriendelijk, intuïtief, stelt jouw zorgmedewerker centraal en biedt managers de mogelijkheid om op ieder gewenst moment de juiste gegevens tot zich te krijgen.

Werkplekleren

Het SDB Leerplatform faciliteert werkplekleren in de zorg door middel van interactieve leer- en werkvormen. Bij werkplekleren vormt de werksituatie van jouw medewerkers het vertrekpunt en is het leren erop gericht om de werksituatie te verbeteren. Het gaat om betekenisvol van en met elkaar leren en presteren in de dagelijkse praktijk. Je stelt jouw medewerkers in staat het eigen leerproces vorm te geven en werksituaties om te zetten naar leersituaties.

E-Learning Catalogus

SDB Groep biedt een uitgebreide E-Learning Catalogus aan onder de naam ZorgLeren Unlimited onderwijs (ZLU). Wij ontwikkelen deze leeroplossingen in nauwe samenwerking met zorginstellingen (via het ZorgLeren Netwerk). Alle aangeboden cursussen zijn ontwikkeld vanuit de praktijk waardoor deze goed aansluiten bij de beleving van jouw zorgprofessionals.

Er zijn meer dan 150 e-learning cursussen beschikbaar en alle vakinhoudelijke cursussen zijn geaccrediteerd door het V&VN.

Wij leiden jouw medewerkers op

SDB Groep leidt jouw zorgmedewerkers, zoals beheerders, trainers, opleiders en adviseurs, op tot Expert. Zij volgen een Expertprogramma of training van, waarin ze worden geprofessionaliseerd en concreet aan de slag gaan met bijvoorbeeld het inrichten van het Leer- & Kennisplatform, het ontwikkelen van e-learnings of het ontwikkelen van content.

Onze Expertservice zorgt voor een goede implementatie in nauwe samenwerking met jouw Experts!

Online Studio

Online Studio is de auteurssoftware waarmee jij zelfstandig van e-learning cursussen voor de zorg kunt produceren. Ga zelf in de laagdrempelige werkomgeving aan de slag met praktische templates en gebruiksvriendelijke gereedschappen.

Jij bepaalt zelf, eventueel in combinatie met jouw team, welke kennis je graag door middel van e-learnings wilt delen binnen jouw organisatie.

Vrijwilligers & Mantelzorgers

Vrijwilligers en mantelzorgers spelen vandaag de dag een zeer belangrijke rol binnen de zorgverlening. Om deze groepen effectief en efficiënt in te zetten en zorgmedewerkers te ontlasten is een fundamentele omslag nodig in de organisatie van de zorg.

Het SDB Vrijwilligers en Mantelzorgers-trainingsaanbod laat deze doelgroepen op een laagdrempelige manier kennis maken met de zorg. De vrijwilligers en mantelzorgers krijgen handvatten en zekerheid bij het verzorgen van de cliënt.

Maatwerk & projecten

Wij zijn een flexibele organisatie en zijn in staat maatwerk te leveren afhankelijk van jouw behoefte. Voorbeelden van maatwerkprojecten zijn:

Projecten & Trainingsprogramma’s

  • Teamontwikkeling
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Onboarding

 

Losse producten en diensten zoals:

  • Expertprogramma’s
  • Trainingen
  • Maatwerkcontent

Klanten

Onze klanten vertellen je graag meer

Lees wat ze over de SDB Leeroplossingen voor de zorg vertellen
“Het SDB Leerplatform ondersteunt medewerkers in wat zij nodig hebben om de toets te halen. Elke medewerker kan dat op zijn of haar eigen manier doen. De een leert makkelijker via een kort filmpje, de ander via e-learning. Je kunt kiezen wat het beste bij jou past.”
Dorien Peters
Opleidingsfunctionaris, Vughterstede

“Het doel van onze leer- en ontwikkelprogramma’s is dat onze professionals zo autonoom mogelijk worden. Zodat zij de beste zorg en onderwijs te kunnen leveren aan onze cliënten en leerlingen. De leeroplossingen van SDB Academy helpen daarbij.”

René Brans Pra
Programmamanager teamontwikkeling, Koraal

“Ons doel is mensen uit te nodigen zoveel mogelijk te leren. Dat betekent dat we alles wat we aan e-learning in huis hebben, aanbieden aan zoveel mogelijk medewerkers. De oplossingen van SDB Academy maken dat mogelijk. Alles is digitaal en dus ook vanuit huis te benaderen.”

Hans van der Linde
Opleidingsadviseur, ADRZ

Ontdek hoe het SDB Leerplatform jouw organisatie op 15 manieren ondersteunt

1
Gebruiksvriendelijk

Gebruikersgemak staat op één, zodat jouw mensen met plezier leren!

2
Medewerker in de regie

Geef jouw medewerkers regie over hun eigen leertraject.

3
Laagdrempelig

Iedereen kan overweg met het SDB Leerplatform. We geven graag een demo!

4
Inzicht in bekwaamheden

Geef medewerkers en leidinggevenden inzicht in bekwaamheden, voor de juiste inzet.

5
Faciliteert formeel leren

Onze leeroplossingen faciliteren het formele leerproces op de best mogelijke manier.

6
Faciliteert werkplekleren

Leren van praktijksituaties tijdens dagelijkse werkzaamheden op de werkplek.

7
Ondersteuning bij verplichte opleidingen

Zoveel mogelijk geautomatiseerd én met dashboards voor overzicht en inzicht in de status van verplichte opleidingen.

8
Ondersteuning bij klassikale opleidingen

Makkelijk klassikaal leren organiseren met de juiste deelnemers dankzij onze leeroplossingen.

9
Integratie met alle SDB Producten

Optimale integratie met het ECD, Planning, HR/Salaris en Analytics.

10
Integratie met externe partijen

SDB Leerplatform is een open systeem, daardoor integreren we eenvoudig met derde partijen.

11
Toegankelijk voor interne en externe medewerkers

Jij bepaald wie rechten heeft om te leren via jouw leerplatform.

12
Rapportages

Krijg inzicht in het leerproces en het lerend vermogen binnen jouw organisatie.

13
Notificaties

Krijg automatisch notificaties voor bijvoorbeeld accreditaties die dreigen te verlopen.

14
Scholingsbudgetten managen

Monitor de status van jouw scholingsbudgetten zodat jij in control bent.

15
Ontwerp zelf e-learning cursussen

Onze auteurstool stelt jouw in staat je eigen cursussen vorm te geven.

Boek een inspiratiesessie Leeroplossingen

Trainingen en webinars

 

Wij vinden het belangrijk om je op de hoogte te houden van onze nieuwe functionaliteiten én om jou tips- en trics mee te geven waardoor je de software nog beter voor je kunt laten werken.

Regelmatig verzorgen wij daarom trainingen en webinars rondom SDB Leeroplossingen. Deze vind je terug in onze kalender. Daarnaast verzorgen onze consultants op verzoek ook in-house trainingen. Neem daarvoor contact met ons op!

SDB Groep | Icon | Kalender | Events | Webinars | Trainingen