Ga naar de inhoud
SDB Vrijwilligersportaal

Registratie, inzet en leren in het vrijwilligersportaal

Met het SDB Vrijwilligersportaal heeft de vrijwilligerscoördinator op het juiste moment de juiste informatie, terwijl administratieve lasten maximaal worden gereduceerd dankzij de integratie met roosterplanning en ons leerplatform met e-learnings. Hierdoor ben jij als zorgorganisatie in staat om vrijwilligers efficiënt in te zetten.

Boek een inspiratiesessie

Deze organisaties gebruiken ook het SDB Vrijwilligersportaal

Vrijwillige inzet perfect geregeld

SDB Vrijwilligersportaal biedt vrijwilligerscoördinatoren één centrale plek waar jouw vrijwilligers op een eenvoudige en intuïtieve manier worden geregistreerd en jij hun inzet en beschikbaarheid kunt volgen.

Door de focus te leggen op de dagelijkse activiteiten en de ondersteuning van de zorg kan de vrijwillige inzet maximaal tot zijn recht komen als onderdeel van het zorgnetwerk rondom de hulpvrager.

Efficiëntere zorg zonder in te leveren op kwaliteit

Iedereen die bij de zorg betrokken is weet dat de zorg de komende jaren onbetaalbaar en onbemensbaar wordt. Iedere zorginstelling heeft er mee te maken: het is moeilijk om de juiste medewerkers te vinden om optimale zorg te leveren. Deze uitdaging wordt de komende jaren alleen maar groter. Daarom is het belangrijk om informele zorgverleners bij de organisatie te betrekken door hen hun eigen inzet en beschikbaarheid in het vrijwilligersportaal te laten bepalen. Zij kunnen op intuïtieve wijze direct vanuit het portaal e-learnings volgen die aansluiten bij de dagelijkse activiteiten.

Inzet en beschikbaarheid

Op eenvoudige wijze kunnen vrijwilligers hun inzet en beschikbaarheid kenbaar maken.  In een weekschema ziet de vrijwilligerscoördinator in een oogopslag welke vrijwilligers al ingezet zijn en welke vrijwilligers er nog beschikbaar zijn om de formele zorg te ontlasten.

Ik wil alles over het SDB Vrijwilligersportaal weten

Roosterplanning

Met de integratie tussen de SDB oplossingen  kan zonder handmatige tussenkomst de vrijwilliger ingeroosterd worden in de planning. Meerdere zorginstellingen zijn al gestart om de formele en informele zorg te combineren.

Vertel mij meer

Boeien, binden en behouden

Het vrijwilligersportaal ondersteunt het volgen van learnings, het op eenvoudige wijze indienen en uitbetalen van onkosten en het plaatsen van nieuwsberichten voor alle vrijwilligers. Met deze functies betrek je de vrijwilligers bij de dagelijkse activiteiten en worden ze een gewaardeerd onderdeel van de organisatie.

Boek een inspiratiesessie

Klanten

Onze klanten vertellen je graag meer

Lees wat ze over het SDB Vrijwilligersportaal vertellen

“Een totaaloplossing voor een professionaliserings- en digitaliseringsslag die heel welkom is.”

Joleen de Reus
HR Adviseur, st. Franciscus

“Stel, je hebt iemand nodig die een cliënt op vrijdagmiddag ergens heen kan brengen. Dan moet zo’n persoon een rijbewijs hebben en op vrijdagmiddag beschikbaar zijn. Dat is normaal een heel uitzoekwerk maar dat kan met het Vrijwilligersportaal met een druk op de knop.”

Gert ten Hoven
HR Specialist, 's Heeren Loo

Ontdek hoe het Vrijwilligersportaal jou op 9 manieren ondersteunt

1
Werving & Selectie

De openstaande vrijwilligersvacature kun je direct publiceren op je website zodat een geïnteresseerde vrijwilliger hierop kan reageren.

2
Instroom

Tijdens het instroomproces kunnen de belangrijkste gegevens  zoals NAW, VOG en Vrijwilligersovereenkomst eenmalig ingevoerd worden.

3
Onboarding

Tijdens het instroomproces kunnen de belangrijkste gegevens  zoals NAW, VOG en Vrijwilligersovereenkomst eenmalig ingevoerd worden.

4
Digitaal dossier

Voor alle betrokkenen zijn de gegevens en documenten van een vrijwilligers altijd beschikbaar.

5
Declaraties

Op eenvoudige wijze onkosten en reiskosten declareren door de vrijwilligerscoördinator of door de vrijwilligers zelf.

6
Communicatie

Alle berichten inzichtelijk op één plek in het vrijwilligersportaal.

7
Eenvoudige overzichten

Door op een eenvoudige manier velden te selecteren bouw je real-time een rapport.

8
Volledigheidscontrole

In een overzicht inzicht in inzet, beschikbaarheid, aanwezige documenten, activiteiten en vrijwilligersovereenkomsten.

9
Open systeem

Eenvoudige te realiseren integraties met externe systemen waarbij up-to-date vrijwilligersgegevens nodig zijn.

Boek een inspiratiesessie Vrijwilligersportaal

Trainingen en webinars

 

Wij vinden het belangrijk om je op de hoogte te houden van onze nieuwe functionaliteiten én om jou tips- en trics mee te geven waardoor je de software nog beter voor je kunt laten werken.

Regelmatig verzorgen wij daarom trainingen en webinars rondom SDB Vrijwilligersportaal. Deze vind je terug in onze kalender. Daarnaast verzorgen onze consultants op verzoek ook in-house trainingen. Neem daarvoor contact met ons op!

SDB Groep | Icon | Kalender | Events | Webinars | Trainingen

Jouw idealen voorop!

Wij zijn jouw partner

Wij vinden het belangrijk om jou als klant de aandacht te geven die je verdient. Daarin zijn wij benaderbaar, flexibel en betrekken wij je graag in de ontwikkeling van onze producten. De kennis ligt immers bij jou!