Ga naar de inhoud

Kinderopvang volledig ontzorgd

Met de Kinderopvangsuite van SDB Groep heb je de volledige controle over jouw organisatie. Met onze software speciaal ontwikkeld voor kinderopvangorganisaties beheer je alle processen van inschrijving tot facturatie. Medewerkers en ouders hou je op de hoogte via handige apps. Maak je kinderopvang organisatie succesvol en kies zelf of je de salarisverwerking in huis wilt doen of wilt uitbesteden. 

Boek een inspiratiesessie

Onze kennis van kinderopvang wordt ondersteund door deze klanten:

Onze oplossingen voor de kinderopvang

Kind Informatie Systeem

Een intelligente oplossing voor kinderopvangplanning of je nu 3 of 300 locaties hebt. Onze automatische workflows vergemakkelijken terugkerende taken, terwijl onze uitgebreide configuratie-opties en handige planbord de bezetting efficiënt regelen. 

Oudercommunicatie

Verbeter de communicatie met de ouders dankzij de revolutionaire OuderApp! Vanaf het moment van inschrijven krijgen ouders toegang tot het praktische ouderportaal waar ze alles over hun kinderen kunnen volgen. Of het nu gaat om contracten, facturen, afwezigheid, berichten of foto’s, alles is binnen handbereik. 

Roosterplanning

Onze geavanceerde software zorgt voor overzicht en efficiëntie. De integratie met de kindplanning en de automatisering van processen neemt veel werk uit handen. Bij afwezigheid of veranderingen in het aantal kinderen, biedt onze software direct praktische suggesties om de planning compleet te maken. 

SDB Octopus

Invloed op het rooster levert voor elke medewerker een belangrijke bijdrage aan zijn gewenste balans tussen werk en privé. Met de gebruikersvriendelijke Octopus App kan elke medewerker zelf inschrijven op openstaande diensten en onderling met collega’s ruilen. 

Werving en selectie, HR en salarisadministratie

Vereenvoudig de HR- en salarisprocessen met de speciaal ontwikkelde HR/Salaris oplossing van SDB Groep. Medewerkers kunnen zelf HR-zaken altijd en overal regelen en de HR-processen zijn eenvoudig en snel op basis van de standaard processen in de kinderopvang in te richten.  

Volgens onze klanten

Top 3 uitdagingen in de kinderopvang

Met welke uitdaging kunnen wij jou helpen

Werknemers binden, boeien en behouden

Het personeelstekort in de kinderopvang leidt in veel gevallen tot wachtlijsten. Soms leidt het zelfs tot sluitingen van opvanggroepen als een organisatie de personeelsbezetting niet rond kan krijgen. Tegelijkertijd geven pedagogisch professionals aan een veel te hoge werkdruk te ervaren omdat zij onvoldoende regie hebben over hun werk-privébalans.  

Om goede kinderopvang te kunnen blijven bieden is het cruciaal om jouw huidige personeel te binden, boeien en behouden. Wij kunnen je helpen met de inzet van de juiste tools. Ben je benieuwd hoe we dat doen en wat de meerwaarde is voor jouw organisatie? 

Samen sparren

Administratieve lasten verminderen

Eén van de grootste ergernissen in de kinderopvang is dat personeel veel tijd kwijt is aan administratieve taken. Daardoor blijft er minder tijd over voor waar het écht om draait: de aandacht voor het kind.  

Wij richten ons daarom op automatisering en software dat maximaal gericht is op het verminderen van administratieve lasten van de medewerkers. Wil je weten hoe we jou kunnen helpen met het terugdringen van administratieve lasten? 

Vertel mij meer

Controle over de personele kosten

Door de grote personeelskrapte is een efficiënte inzet van personeel nog belangrijker geworden. Goede stuurinformatie is noodzakelijk om het breng- en haalgedrag van ouders te analyseren zodat er nauwkeurig geroosterd kan worden op de randen van de dag. Onnodige kosten worden voor ingehuurde krachten is te voorkomen door een goed inzicht te hebben in de actuele bezetting op de dag over alle locaties heen. Benieuwd hoe wij jou maximale controle geven over je personele kosten? 

Boek een inspiratiesessie

Klanten

Onze klanten vertellen je graag meer

Een selectie van uitspraken over de SDB Kinderopvangsuite

“Meer inzicht en gemak door koppeling Kindplanner en SDB Planning.”

Els Berkeveld
Manager bij Un1ek

“We kunnen goed inspelen op de inzet van personeel. Dit betekent minder uitzendkrachten.”

José Rodenburg
Coördinator roosterexperts bij Stichting Kinderopvang Morgen

“Wij hebben door het werken met KindPlanner een duidelijk beeld wanneer er nieuwe groepen of locaties nodig zijn. Op deze manier zijn wij zeer goed voorbereid en groeien als organisatie. Door de grote flexibiliteit van het pakket kunnen we elke ouder maatwerk bieden. Wij hebben direct inzicht in de bezetting van uur tot uur.”

Frauke Groenevelt
OYA’S CHILDCARE

Een oplossing voor elke uitdaging

De SDB Kinderopvangsuite

SDB Groep biedt je volledig geïntegreerde software en diensten rond alle primaire en secundaire processen en zijn voor jou beschikbaar als suite of afzonderlijke bouwstenen. 

Onze software is erop gericht om de pedagogisch professional maximaal te ondersteunen door administratieve lasten te verminderen zodat zij zich kunnen richten op de beste zorg voor het kind. Door de pedagogisch professional regie te geven over de eigen werk-privébalans maken we het werken in de kinderopvang nog leuker! 

Wij faciliteren jou om in eigen tempo jouw belangrijkste uitdagingen als eerste aanpakken. Of je nu kiest voor een suite-aanpak of één bouwsteen, onze software is ontworpen om open te zijn en faciliteert vrijwel alle integraties in de kinderopvang. 

Download de Kinderopvang Suite brochure

Dienstverlening

Jouw kracht zit in de het opvangen en begeleiden van kinderen. Software moet jou daar maximaal bij ondersteunen. Een vlekkeloze implementatie, zodat jouw werkwijze maximaal wordt ondersteund is hierbij cruciaal. Daarnaast wil je direct en goed geholpen worden als je vragen hebt of problemen ervaart. Misschien wil je wel bepaalde onderdelen outsourcen?

Implementatie

Wij implementeren al onze software-oplossingen zelf, in samenwerking met jou. Ons team van ervaren projectleiders en consultants zorgen ervoor dat de software optimaal aansluit op de processen van jouw organisatie met als resultaat een zo hoog mogelijke gebruikerstevredenheid. Benieuwd naar onze software-implementatie-aanpak?

Implementatie

Support

Wij begrijpen dat onze software cruciaal is voor jou. We staan dan ook voor de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van onze software. Maar dat is niet alles. SDB Support bied je optimale ondersteuning, zodat jij altijd bij ons terecht kunt met jouw vragen rondom jouw SDB software.

Support

Training

Het is belangrijk om alle ins- en outs te kennen van de SDB software waar je dagelijks mee werkt. Alleen dan kun je optimaal gebruik maken van de software met minimale inspanningen. Onze ervaren trainers kunnen je helpen optimaal gebruik te maken van de SDB software.

Training

Detachering & advies

Met meer dan 40 jaar ervaring hebben wij veel kennis opgebouwd. Kennis waar jij ook van kunt profiteren dankzij onze detachering en adviesdiensten.

Heb jij een uitdaging? Maak gebruik van onze jarenlange deskundigheid op het gebied van salarisverwerking, zorgplanning en financiële bedrijfsvoering in de zorg en kinderopvang.

Detachering en advies

BPO Salaris

Wil jij je bezighouden met goede zorgverlening en medewerkerstevredenheid en laat je salarisverwerking graag over aan experts? Dan ben je bij SDB Groep aan het juiste adres. Al meer dan 40 jaar lang zorgen we voor een correcte berekening van salarissen en verstrekken we de loonstroken voor medewerkers in de zorg.

BPO Salaris

BPO Applicatiebeheer

Applicatiebeheer is een tijd- en kennisintensief proces en het is soms een uitdaging om dit goed binnen de organisatie te beleggen en dit proces ook optimaal te benutten. Borg het applicatiebeheer van jouw SDB software met onze BPO Applicatiebeheer dienstverlening, zodat jij er geen omkijken naar hebt. Op deze manier ontzorgen wij jou, waarborgen we de continuïteit van de applicaties en kan jij je focussen op het geven van de beste zorg.

BPO Applicatiebeheer