Ga naar de inhoud
Ontzorg de zorgprofessional en meer regie bij cliënt

Digitale Zorg

SDB Digitale Zorg is het gebruiksvriendelijke digitale platform voor cliënten & hun netwerk waar integraal samengewerkt kan worden met zorgprofessionals. Cliënten kunnen dankzij online hulpmiddelen die het hybride zorgproces ondersteunen zelfstandig en samen met hun netwerk aan de slag met hun problematiek.

SDB Digitale Zorg draagt bij aan efficiëntere zorgverlening en een hogere cliëntbetrokkenheid terwijl dubbele administratieve handelingen worden voorkomen. Hierdoor blijft er meer tijd en aandacht over voor het verlenen van zorg.

Boek een inspiratiesessie

Deze organisaties gebruiken ook een SDB Digitale Zorg oplossing

Onze oplossingen

Digitale Zorg: Karify en Jouw Omgeving

Op het gebied van digitale zorg bieden we momenteel twee bewezen effectieve oplossingen aan: Karify en Jouw Omgeving. Beide platformen bieden zowel integraties met de SDB software suite als daarbuiten. Het is onze productvisie dat beide platformen samensmelten tot één oplossing voor digitale zorg.

Intergraal samenwerken voor toegankelijke zorg

SDB Digitale Zorg biedt toegankelijke oplossingen waarmee iedereen zelf veilig, makkelijk en transparant kan samenwerken aan eigen gezondheid of die van een ander. We bieden een interactief cliëntportaal (web en app) waar de cliënt alle zorginformatie kan vinden en waar hij zelf aan de slag kan gaan met het zorgtraject. Heeft hij hulp nodig van zijn netwerk? Dan betrekt hij hen er ook actief bij! Via het portaal staat de cliënt continue in contact met zorg- en/of hulpverlener en zijn netwerk. Dankzij interactieve zorgmodules en de ‘wachttijdverzachter’ kan de cliënt zelf aan de slag, met als bijkomend voordeel dat de behandelduur vaak afneemt.

Van afwachtende cliënt naar actieve deelnemer

Een (pro)actieve cliënt is dé zorgversneller. Met SDB Digitale Zorg gaat jouw cliënt zelfstandig of samen met anderen werken aan gestelde doelen en rapportages lezen en schrijven. De cliënt kan daarnaast veilig digitaal sparren met het sociale netwerk en zorgprofessionals en zelf aan de slag met interventies en zorginhoudelijke modules. Een betrokken cliënt verhoogt immers de kwaliteit van de hulpverlening.

Boek een inspiratiesessie

Samenwerken met naasten

De zorg is van ons allemaal. Naast de professionele zorg speelt het netwerk van de cliënt een grote rol in het behandeltraject. Wanneer de cliënt zijn netwerk betrekt heeft dit bewezen positieve impact op de kwaliteit van de zorg, het werkplezier van de zorgprofessional en de behandelduur.

Binnen Digitale Zorg heeft iedereen toegang tot de juiste informatie, op de juiste plek, op het juiste moment. De zorgprofessional kan de voortgang monitoren en rapporteren en kan er communicatie plaatsvinden tussen het netwerk, de cliënt en de professionele zorgverlening.

Geïntegreerd in EPD en ECD

Diepe integraties tussen digitale zorg en het ECD/EPD is cruciaal voor soepele processen. Dit verhoogt de cliënttevredenheid, het werkplezier van de zorgprofessional én bespaart tijd die ten goede kan komen aan de zorgverlening.

SDB Groep is de enige aanbieder van digitale zorg die daarnaast zowel ECD’s als EPD’s aanbiedt. Daardoor zijn wij in staat diepere en betere integraties te realiseren die veel verder gaan dan de meer gangbare, oppervlakkige koppelingen. Ook koppelen we dankzij onze open API eenvoudig met ECD’s en EPD’s van andere leveranciers.

Zorginhoudelijke modules (Jouw Omgeving)

Het grootste voordeel van digitale zorg is dat cliënten zelf aan de slag kunnen met het aanpakken van hun problemen. Om dit te faciliteren hebben we  op basis van best-practices bewezen effectieve  zorginhoudelijke interventies ontwikkeld. Dit zijn inhoudelijke en interactieve modules waarmee de cliënt en zijn netwerk zelf thuis aan de slag kunnen.

Een zorgorganisatie heeft de mogelijkheid eigen content in het platform te plaatsen dankzij een gebruiksvriendelijk content managementsysteem.

Meer informatie

Zorginhoudelijke modules (Karify)

De interventies die we via het cliëntportaal aanbieden hebben we gerangschikt in een catalogus die vooraf te bekijken is. De kant en klare interventies zijn ontwikkeld door ons in-house expertteam van psychologen in samenwerking met gerenommeerde universiteiten en psychologen. Zo zorgen we dat we altijd de beste kwaliteit aanbieden voor de cliënt en de zorgprofessional.

Naar de catalogus

Ontdek hoe SDB Digitale Zorg jou op 10 manieren ondersteunt

1
Regie bij de cliënt

De cliënt kan zelf aan de slag en zijn netwerk erbij betrekken.

2
Veilige communicatie

Een veilig én gebruiksvriendelijk alternatief voor Whatsapp, e-mail en Zoom.

3
Rijke contentbibliotheek

Meer dan 300 (interactieve) hulpmiddelen & modules.

4
Diepgaande integraties

Diepgaande integraties voor optimaal gebruikersgemak en voorkomen van dubbel werk.

5
Integraal & transparant samenwerken

De samenwerking tussen de cliënt, zijn netwerk en de zorgprofessionals wordt digitaal ondersteund.

6
Veiligheid

Om de veiligheid en integriteit te garanderen zijn we ons ISO en NEN gecertificeerd.

7
Hoge cliënttevredenheid

Door eigen regie en zelf aan de slag te kunnen neemt de cliënttevredenheid toe.

8
Kennis van zaken

Wij bieden een begeleidende en leidende rol ten aanzien van het optimale gebruik van digitale zorg.

9
Gebruiksvriendelijk

SDB Digitale Zorg is ontwikkeld met klanten en gebruikers en daardoor geoptimaliseerd rondom gebruiksvriendelijkheid.

10
Wachttijdverzachter

Vanaf aanmelding kan de cliënt tijdens het wachten zelf al aan de slag gaan.

Bekijk hier ons product board en ontdek wat we momenteel voor onze klanten ontwikkelen.

Jouw idealen voorop!

Wij zijn jouw partner

Wij vinden het belangrijk om jou als klant de aandacht te geven die je verdient. Daarin zijn wij benaderbaar, flexibel en betrekken wij je graag in de ontwikkeling van onze producten. De kennis ligt immers bij jou!