Ga naar de inhoud
BI-oplossingen voor de zorg

SDB Analytics: de toekomst voorspelbaar maken!

SDB Analytics zorgt ervoor dat de stuurinformatie zorgorganisaties optimaal inzicht geeft dankzij onze BI-oplossingen voor de zorg. We stellen jou als gebruiker in staat zelfstandig de cijfers achter de cijfers te analyseren en de juiste beslissingen te nemen die leiden tot betere zorg en meer werkgeluk.

Boek een inspiratiesessie Analytics

Deze organisaties gebruiken ook SDB Analytics

Data-driven werken in de zorg

Onze focus op zorg in combinatie met koppelingen naar alle in de zorg gebruikte bronsystemen vertaalt zich in best-practices op basis van meer dan 150 zorgorganisaties waar jij van kunt profiteren. Het inzicht dat hiermee gecreëerd wordt stelt jouw zorgorganisatie in staat daadwerkelijk data-driven te werken en besluiten te nemen die uitdagingen wegnemen of zelfs voorkomen.

Verbeter de grip op jouw organisatie dankzij onze BI-oplossingen voor de zorg door actuele stuurinformatie op een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke gepresenteerd te krijgen vanuit één centraal platform.

Efficiëntere zorg zonder in te leveren op kwaliteit

Iedere zorginstelling heeft er mee te maken: het is moeilijk om de juiste medewerkers te vinden om optimale zorg te leveren en te behouden. Deze uitdaging, in combinatie met een toenemende zorgvraag vraagt om steeds efficiëntere organisaties. SDB Analytics zorgt er met BI-oplossingen die specifiek ontwikkeld zijn voor de zorg voor dat stuurinformatie jou optimaal inzicht geeft. Hierdoor is jouw organisatie in staat het maximale uit zorgverlening, werkgeverschap en bedrijfsvoering te halen.

Snellere en betere bedrijfsbeslissingen

Een slimme zorgorganisatie werkt aan prestatieverbetering gebaseerd op tijdige en juiste informatie. Wij helpen jou aan overzichtelijke Power BI dashboards voor bestuur, zorgmanagers, teams en specialisten. Hierdoor kan er op ieder niveau worden gekeken naar verbanden tussen data, kunnen er conclusies worden getrokken en acties worden uitgezet. Vervolgens stelt de data jou in staat te reflecteren en bij te sturen.

Ik wil meer weten

Grip op het zorgregistratieproces en de begroting

Om strategisch de juiste keuzes te maken, is het van cruciaal belang frequent vooruit te kijken en te anticiperen op veranderende omstandigheden. Zorg er hierbij voor dat het verzamelen en verwerken van gegevens eenduidig plaatsvindt. Wij kunnen jou hierbij ondersteunen met onze voor de zorg ontwikkelde begrotingsapplicatie inclusief dashboards om registratieprocessen te kunnen monitoren en beheren. Zo stellen we jou in staat een professionaliseringsslag te maken en risico’s te verminderden.

Boek een inspiratiesessie

Sturen op toekomstig resultaat

De zorgsector is continue aan verandering onderhevig en resultaten zijn minder voorspelbaar geworden. Jouw organisatie heeft doorlopend informatie nodig om de juiste keuzes te kunnen blijven maken. Bij een rolling forecast gaat het om vooruitkijken en informatie verkrijgen rondom toekomstige kansen en risico’s. Is uitgekomen wat we hadden voorspeld? Wat zijn de actuele ontwikkelingen, beslissingen en interventies en welke impact heeft dit op prognoses van de komende kwartalen?

Vertel mij meer

Kwaliteitsregistraties

Al vele jaren ondersteunen wij met onze oplossingen diverse kwaliteitsregistraties. Hierbij gaat het om kwaliteitsregistraties in relatie tot bijvoorbeeld orthopedie, gynaecologie en urologie.
We ondersteunen jou in het verlengde hiervan ook doormiddel van het ontwikkelen van dashboards en het mogelijk maken om deze data te analyseren. Hierbij kun je denken aan survivalanalyses, vragenlijsten, landelijke benchmarks en kwaliteitsrapporten.

Meer informatie

5x profiteren van onze kennis van de zorg

DBC Monitor

Voor een goede bedrijfsvoering is de juiste balans tussen kwaliteit van zorg, zorg voor medewerkers en een gezonde bedrijfsvoering vereist. Het is daarbij noodzakelijk grip op de DBC-productstructuur te hebben en om afspraken met zorgverzekeraars te halen. De SDB DBC Monitor geeft jou het inzicht in de ontwikkeling van de zorgvraag in relatie tot het (norm)zorgpad en de (geprognosticeerde) marge tussen opbrengsten en kosten van gekozen zorgpaden/DBC’s en daarmee de handvaten om tijdens het zorgproces bij te sturen.

KIK-V

Ketenpartijen die betrokken zijn bij de gegevensuitwisseling over de verpleeghuiszorg werken samen in een landelijk programma: Keteninformatie Kwaliteit Verpleeghuiszorg (KIK-V). Met dit programma willen de partijen de informatievoorziening verbeteren, de informatie die ze uitvragen onderling beter afstemmen en meer informatie hergebruiken. Om de gegevensuitwisseling voor jouw organisatie mogelijk te maken, heeft SDB een (open) Datastation as a Service ontwikkeld, waarmee wij jou kunnen helpen de gegevensuitwisseling tot stand te brengen.

Capaciteitsmanagement

Efficiënte cliëntenzorg kun je bereiken door de vraag naar en het aanbod van capaciteit op optimale wijze af te stemmen. Wij hebben een applicatie ontwikkelt waarmee we jou kunnen ondersteunen met het samenstellen van normroosters op basis van de zorgvraag. Deze normroosters worden opgezet en gespiegeld aan het budget, de kwaliteit en de capaciteit. Hierbij ontstaat ook inzicht in de benodigde flexibele schil (PNIL) en de vacatureruimte. Door middel van scenario’s, normen, doelen en signaleringen kan de optimale balans in het rooster worden gerealiseerd.

Forecasting

Dankzij onze Forecasting module ben je in control ten aanzien van de toekomst waardoor jij tijdig kunt bijsturen. Je werkt samen met afdelingen aan een geautomatiseerde, periodieke rolling forecast, waardoor handmatig werk tot een minimum wordt beperkt. Deze forecasting kun je instellen per deelgebied om goed te kunnen inzoomen op toekomstige verwachtingen. Dankzij een betrouwbaar en flexibel autorisatiemodel is decentraal forecasten eenvoudig mogelijk.

Improve

De procescontrole tool Improve kan jou helpen veel voorkomende uitdagingen binnen het zorgregistratieproces weg te nemen en dit proces te verbeteren. Dankzij Improve verminder je handmatig werk, verkrijg je zicht op risico’s, is de facturatie naar verzekeraars op orde en heb je overkoepelend inzicht in de status van uit te voeren controles.

Budget

De module Budget ondersteunt je optimaal bij het budgetproces binnen jouw zorgorganisatie. Het stelt je in staat om met meerdere betrokkenen tegelijk te werken aan één begroting. Je hebt daarbij continu inzicht in de gevolgen van wijzigingen die je aanbrengt. Budget faciliteert meerdere begrotingsrondes en vereenvoudigt het beheer van onderliggende gegevens en parameters.​

Klanten

Onze klanten vertellen je graag meer

Lees wat ze over SDB Analytics vertellen

“De toekomst is aan het datagedreven werken. Hoe breng je dat naar de werkvloer? Dat is de uitdaging die we met SDB Groep willen oppakken.’”

Henk Jonker
Controller, Accolade Zorg

“SDB Analytics denkt écht met je mee en heeft op het gebied van stuurinformatie veel meer kennis dan alleen op het vlak van BI”.

Inge de Munck
Functioneel Applictiebeheer BI, Trajectum

“Ik vindt het fijn om te ontdekken dat SDB Analytics een partij is die onze taal spreekt en waarmee makkelijk te schakelen is.”

Frits van den Velden
Directeur bedrijfsvoering, Aafje

Ontdek hoe onze BI-oplossingen voor de zorg jou op 12 manieren ondersteunt.

1
Meerwaarde van een platform

Data staat nooit stil en ons platform ook niet. Elke 2 weken profiteer je van nieuwe updates.

2
Volledige integratie

Vanuit één platform navigeer je naar al onze toepassingen zoals Begroting, Forecast, KIK-V Datastation en meer.

3
Open systeem

Of je SDB applicaties of andere systemen gebruikt: wij koppelen en de kans is groot dat we al een koppeling klaar hebben liggen!

4
Zelfredzaamheid

Beheer zelf normen, begroting, huisstijl, vrijgave van data, autorisatie en meer.

5
Best practices

Met onze op best practices gebaseerde basisconfiguraties begin je direct met een kick-start.

6
Ieder zijn smaak

Ad-hoc analyse in SDB Analytics, in Power BI of liever in XLcubed? Aan jou de keus!

7
Ieder individu telt

Een uniek dashboard per medewerker zónder tussenkomst van een consultant? Geen probleem!

8
Analist of Data Scientist

Beschikken over data waar jij wil. In SDB Analytics? Op een server voorzien van R en Python? Het kan allemaal.

9
Centraal beheer van data

We maken het voor jou mogelijk om op 1 centrale plek veilig al jouw data bij te houden en te beheren.

10
Advisory boards

Geen ivoren toren maar nieuwe functionaliteit, content en inzichten op basis van jouw input en als antwoord op jouw behoefte.

11
Community

Nieuwe wensen? Deel ze met ons binnen de geïntegreerde community en met andere zorgorganisaties. Samen weten we meer!

12
U roept wij draaien

Zelf al een heel goed beeld van wat je voor ogen hebt? Wij ondersteunen je of nemen indien gewenst het werk volledig uit handen.

Boek een inspiratiesessie Analytics

Trainingen en webinars

 

Wij vinden het belangrijk om je op de hoogte te houden van onze nieuwe functionaliteiten én om jou tips- en trics mee te geven waardoor je de software nog beter voor je kunt laten werken.

Regelmatig verzorgen wij daarom trainingen en webinars rondom SDB Analytics. Deze vind je terug in onze kalender. Daarnaast verzorgen onze consultants op verzoek ook in-house trainingen. Neem daarvoor contact met ons op!

SDB Groep | Icon | Kalender | Events | Webinars | Trainingen

Jouw idealen voorop!

Wij zijn jouw partner

Wij vinden het belangrijk om jou als klant de aandacht te geven die je verdient. Daarin zijn wij benaderbaar, flexibel en betrekken wij je graag in de ontwikkeling van onze producten. De kennis ligt immers bij jou!