Ga naar de inhoud
Specifiek voor jou als kinderopvangorganisatie

SDB HR / Salaris
software voor kinderopvang

Jouw medewerkers hebben meer tijd voor de beste kinderopvang dankzij verminderde administratieve lasten. Dát is waar onze HR / Salaris software voor staat. Met SDB HR / Salaris kunnen jouw medewerkers persoonlijke HR-zaken regelen waar en wanneer ze willen, terwijl jij het HR proces gemakkelijk en snel kunt inrichten op basis van standaard processen in de kinderopvangsector.

Boek een inspiratiesessie HR / Salaris

Het HR proces perfect geregeld

SDB HR / Salaris software voor kinderopvang vermindert de administratieve last voor HR professionals, leidinggevenden én pedagogisch medewerkers. Hierdoor kan je je als medewerker richten op de beste zorg voor de kinderen en als HR professional en leidinggevende op het werkgeluk van pedagogisch medewerkers.

SDB HR / Salaris biedt leidinggevenden en HR professionals één centrale plek waar zij alle processen rond de pm’ers kunnen volgen, regelen en vastleggen op een eenvoudige en intuïtieve manier. Specifieke wet & regelgeving hebben we in de software ingebouwd zodat het jou optimaal ondersteunt en administratieve lasten minimaliseert.

Efficiëntere kinderopvang zonder in te leveren op kwaliteit

Iedere kinderopvangorganisatie heeft er al mee te maken. Het is moeilijk om de juiste medewerkers te vinden om optimale zorg te leveren, laat staan om deze te behouden. Deze uitdaging wordt de komende jaren alleen maar groter. Daarom is het belangrijk om medewerkers te binden, boeien en behouden. Om dit te bewerkstelligen is het belangrijk dat we processen in de kinderopvang daadwerkelijk anders en efficiënter gaan inrichten. SDB HR / Salaris software voor kinderopvang helpt je daarbij.

Alle processen in 1 app

SDB Octopus is de digitale assistent voor de pm’er. Geen aparte apps meer voor de declaratie’s, verlof of het inzien van het rooster. Dit alles wordt ontsloten via 1 app: de SDB Octopus app.

Ik wil alles over SDB Octopus weten

Van kandidaat naar tevreden medewerker

Met HR Werving & selectie ondersteunen we jou tijdens het hele proces: van het opstellen van vacatures, het registreren en volgen van kandidaten tijdens het selectieproces, het doorlopen van de flexibel in te richten sollicitatiestappen tot en met het instroomproces.

Na het succesvol afronden van het instroomproces kun je nieuwe medewerkers op een fijne wijze betrekken bij de organisatie dankzij pre- en onboardingsactiviteiten.

Boek een inspiratiesessie

Optimale digitale gegevensuitwisseling

SDB HR / Salaris bied jou als onbeperkte mogelijkheden voor koppelingen en data uitwisseling. SDB HR is ontwikkeld volgens een Open Systeem gedachte en geeft onder meer de mogelijkheid tot gegevensuitwisseling naar de ICT beheersystemen. Deze systemen bepalen op basis van het dienstverband tot welke applicaties een medewerker toegang krijgt.

Boek een inspiratiesessie

Klanten

Onze klanten vertellen je graag meer

Lees wat ze over SDB HR / Salaris vertellen

“Door de vele mogelijkheden van hun toepassingen, samen met hun vakkennis en flexibiliteit, was de keuze voor SDB Groep snel gemaakt.”

Henco Parlevliet
Controller, Blos Kinderopvang

“De softwareoplossingen die we bij SKR (Stichting Kinderopvang Ridderkerk) gebruiken, werken heel goed met elkaar. Daardoor heb je altijd alle informatie bij de hand.”

Sylvia Pols
Medewerker Personeelszaken, Stichting Kinderopvang Ridderkerk

“Met de keuze voor SDB HR en SDB Salaris maken we een kwaliteitsslag. Op korte termijn zal administratieve lastenverlichting voelbaar zijn, is de foutgevoeligheid in het systeem bijna nihil en zal er meer verantwoordelijkheid zijn voor de individuele medewerker.”

Sandra Vlaar
Directeur, Les Petits Kinderopvang

Ontdek hoe SDB HR / Salaris software jou op 11 manieren ondersteunt

1
Alles-in-1 app Octopus

De Alles-in-1 app voor de pm’er, waarbij Rooster en HR samenkomen.

2
Procesgestuurd

Gedurende alle werkzaamheden ondersteunt SDB HR / Salaris je met behulp van dashboards en signaleringen in het maken van de juiste keuzes waardoor het dossier altijd actueel blijft.

3
Werving & Selectie

Jouw volledige proces van het opstellen van vacatures, het registreren en volgen van kandidaten, het doorlopen van het selectieproces én de instroom van nieuwe medewerkers wordt volledig ondersteund.

4
Instroom

Flexibel in te richten templates helpen je in samenspel met Werving & Selectie en Digitaal ondertekenen voor een tijdige, snelle en volledige registratie voor de eerste werkdag.

5
Digitaal ondertekenen

Geen onnodige kosten en vertraging: onderteken HR gerelateerde documenten digitaal.

6
Pre- en onboarding

Het pre- en onboardingsproces zorgt er voor dat jouw nieuwe medewerkers hun inwerkperiode ervaren als een warm bad.

7
Eenvoudige rapportage tool

Door op een eenvoudige manier HR en Salaris velden te selecteren bouw je real-time rapportages.

8
Verzuimregistratie

We verlagen jouw administratieve lasten doordat je verzuim slechts één maal hoeft vast te leggen. Uiteraard is de koppeling met de arbodienst en het rooster real-time geregeld.

9
Koppeling met ARBO systemen

Met het inzetten van de SIVI Verzuim koppeling hoef je verzuim niet langer handmatig in te voeren in ARBO systemen.

10
Ondersteuning wet- / regelgeving en cao

Alle zorggerelateerde CAO-afspraken en wet- en regelgeving zijn gegarandeerd en up-to-date ingebouwd in HR / Salaris.

11
Open systeem

Jouw HR / Salaris software koppelen aan andere systemen waarbij up-to-date medewerkersgegevens nodig zijn? Een fluitje van een cent dankzij het open systeem.

Boek een inspiratiesessie HR / Salaris

Jouw idealen voorop!

Wij zijn jouw partner

Wij vinden het belangrijk om jou als klant de aandacht te geven die je verdient. Daarin zijn wij benaderbaar, flexibel en betrekken wij je graag in de ontwikkeling van onze producten. De kennis ligt immers bij jou!