Ga naar de inhoud

CSS Breda verder als onderdeel van SDB Groep

SDB Groep en haar partner Main Capital breiden activiteiten in (e-)learning voor de zorg uit met de overname van CSS Breda.

Den Haag, 2 juni 2020,

SDB Groep, full-suite softwarespecialist voor de zorgmarkt, neemt CSS Breda over om gezamenlijk verder te gaan. Het managementteam van CSS Breda blijft betrokken bij de onderneming als onderdeel van SDB Groep. De overname van CSS Breda (CSS) is volledig in lijn met de strategie van SDB Groep om de zorgsector in Nederland te kunnen bedienen met een full-suite aan producten en services waarin (e-)learning een belangrijke rol speelt.

In november 2018 heeft SDB Groep Cormel overgenomen om haar Salaris, HR en Planning softwareproducten aan te vullen met ECD (elektronische cliënten dossiers) software. Daarna volgde in april 2019 de overname van Reports waarmee de propositie nog verder versterkt werd met Analytics. In december 2019 volgde met The Competence Group een derde overname waarmee (e-)learning werd toegevoegd aan de product suite van SDB Groep. Na de overname zal CSS Breda samen met The Competence Group opgaan in de SDB Academy, de nieuwe learning poot van SDB Groep die veel potentie heeft gezien de huidige situatie op de zorgarbeidsmarkt. Na de toevoeging van CSS Breda heeft de SDB Groep ruim 200 medewerkers die als gezamenlijk doel hebben om zorginstellingen te ontzorgen met slimme producten en services die naadloos op elkaar aansluiten. Met de ECD, Planning, HR, Salaris, Analytics en Learning software heeft SDB Groep als enige partij in Nederland een full-suite SaaS-oplossing gericht op de zorg.

Na de overnames van Cormel in november 2018, Reports in april 2019 en The Competence Group in december 2019, wordt met de overname van CSS Breda door SDB Groep een vierde stap gezet om de leidende SaaS-speler in de Nederlandse zorgmarkt te worden. De focus van SDB Groep blijft liggen op het ontwikkelen van innovatieve producten die aansluiten bij de wensen van klanten en trends in de Nederlandse zorgmarkt. Focus op organische groei en het inzetten op up- en cross-sell mogelijkheden van de gecombineerde organisaties vormen de kern van de groeistrategie. Het voortzetten van de buy-en-build strategie door het vormen van nieuwe strategische combinaties blijft ook tot de groeimogelijkheden behoren. Hierbij kan gedacht worden aan het toevoegen van aanpalende technologieën of het uitbreiden naar andere segmenten van de zorgmarkt.

Over CSS Breda

CSS Breda, opgericht in 2009 en gevestigd in Breda, is een ontwikkelaar en leverancier van (e-)learning software, leer- en ontwikkelprogramma’s en expertprogramma’s waarmee zorg- en onderwijsinstellingen de expertise kunnen verwerven om werkplekleren toe te passen binnen de organisatie. CSS Breda heeft een focus op VVT en de zorgafdelingen van Nederlandse onderwijsinstellingen. In totaal bedient CSS Breda 90 klanten met haar oplossingen. Voorbeelden van klanten zijn zorgorganisatie Koraal, zorgbranchevereniging ActiZ en onderwijsorganisatie Deltion. Door de sterke strategische fit met The Competence Group (TCG) zal de gecombineerde organisatie in de vorm van de SDB Academy de markt kunnen bedienen. Deze zal worden geleid door het huidig management van CSS Breda, ondersteund door de oprichters van zowel TCG als CSS.

Samenwerking CSS Breda – SDB Groep

Vincent van Staalduinen (Chief Operations Officer SDB Groep): “De Nederlandse zorgmarkt ondergaat momenteel een enorme transformatie, gedreven door technologische innovatie en digitalisering. Tegelijkertijd vindt er een consolidatie plaats onder de verschillende aanbieders van software-oplossingen voor de zorgmarkt.  SDB Groep blijft markleider binnen de zorgsector door het opbouwen van een compleet geïntegreerd en innovatief productportfolio met een exclusieve focus op de zorg. Na de overnames van Cormel, Reports, TCG en nu CSS Breda kunnen wij onze positie nog verder versterken. Door de sterke strategische fit met TCG zal de gecombineerde organisatie met de SDB Academy de markt kunnen bedienen. De sterke financiële positie van de SDB Groep waarborgt continuering als innovatieve softwarespeler binnen de zorgmarkt en geeft de garantie aan onze klanten om de vele nieuwe wet- en regelgevingen in onze oplossingen te verwerken.  

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital Partners): “Ondersteund door Main Capital Partners wordt SDB Groep uitgebouwd met als strategie verdere autonome groei te bewerkstelligen, maar ook verbreding van de product-offering, uitbouw van het aantal klantsegmenten en gerichte add-on acquisities. Na de eerdere toevoeging van Cormel, Reports en The Competence Group, is CSS Breda een logische en zeer goed passende vierde stap in deze strategie.”

Jos Baeten (Directeur en oprichter CSS Breda): “Sinds 2009 heeft CSS Breda zich gericht op het ontwikkelen van E-learning software en trainingen met een focus op werkplekleren met als uiteindelijk doel om de zorg- en onderwijsmedewerker in staat te stellen kwalitatief betere gezondheidszorg of zorgonderwijs te bieden. Het onderdeel worden van de SDB Groep geeft CSS Breda de mogelijkheid om de samenwerking met The Competence Group te intensiveren om samen vanuit de SDB Academy de markt te kunnen bedienen.

Over SDB Groep

Al meer dan 40 jaar ontwikkelt en levert SDB Groep innovatieve en specialistische ICT-oplossingen voor de zorgsector met als doel de zorgmedewerker in staat te stellen de beste zorg aan de cliënt te geven. Hierbij richt het bedrijf zich op de VVT, GHZ, KO-markt en ziekenhuizen. Met geïntegreerde en innovatieve cloud oplossingen om HR, salarisadministratie en personeelsplanning processen te automatiseren, een gebruiksvriendelijk en multifunctioneel ECD-product, een Business Intelligence oplossing en een Learning Management Systeem inclusief content bedient SDB Groep dagelijks meer dan 250.000 gebruikers in de zorg. Klanten worden ontzorgd in hun financiële administratie met de financiële advies en consultancy diensten en zorginstellingen worden volledig ontzorgd in het salarisadministratieproces met de Business Process Outsourcing (BPO) oplossing.

SDB Groep gelooft dat zorgorganisaties en zorgmedewerkers plezierig en efficiënt kunnen werken in een continu veranderende omgeving en biedt vernieuwende oplossingen om dit mogelijk te maken. Zo kan de zorgsector op een duurzame manier werken aan de beste zorg voor de cliënt.

Over Main Capital Partners

Main Capital Partners is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Main heeft een lange termijn horizon gericht op succesvolle partnerships met management teams en andere stakeholders, teneinde grotere softwaregroepen op te bouwen. Binnen de softwaresector is Main de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main heeft ca. € 1 miljard vermogen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven. Een ervaren team van professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

In de huidige portefeuille van Main Capital Partners bevinden zich snelgroeiende software- en SaaS bedrijven als Alfa (SWE,healthcare), WoodWing (marketing automation), Exxellence Groep (overheids software), Optimizers (supply chain software), Assessio (SWE, HR & Talent management), GBtec (Germ, process automation/workflow management)/GRC), Onventis (Germ, procurement & invoice management), HYPE Innovation (Germ, innovatie management / collaboration), Cleversoft (Germ, GRC for financial services), Enovation (Healthcare), SDB Groep (healthcare), Jobrouter (Germ,Process automation), GOconnectIT (GEO ICT), Inergy (data driven governmental solutions), MUIS Software (financial administrative), Artegic (Germ, marketing automation), OBI4wan (customer engagement & Chatbot platform), b+m Informatik (Germ, financial services), ChainPoint (sustainable supply chain tracking) en RVC (Healthcare). Ook heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Succesvol uitgebouwde voormalige portefeuillebedrijven zijn onder meer Roxit (gemeentesoftware), Axxerion (facility management software), Ymor (APM software) en Onguard (creditmanagement).

Noot voor de redactie:

Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)

Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag

Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805

charly@main.nl

www.main.nl

Of:

Marjon van de Burgt

SDB Groep, Regulusweg 11, 2516 AC, Den Haag

Tel: +31 (0) 70 357 0800 / +31 (0) 6 232 51 656

www.sdbgroep.nl

Terug naar blogartikelen