Ga naar de inhoud

DIZ Day 2023 ‘De kracht van verbinding’ | Terugblik & Aftermovie

Een dag speciaal voor onze klanten waar we elkaar ontmoetten, ervaringen uitdeelden en inspiratie boden rond het thema ‘de kracht van verbinding’: DIZ Day 2023. En wat was het een prachtig event. Anita Witzier de host van de dag wist met haar inspirerende woorden de zaal met 500 gasten vanaf minuut 1 te boeien: ‘’Zonder goede communicatie raak je de verbinding kwijt, letterlijk en figuurlijk’’.

Marcel Levi, internist en hoogleraar Geneeskunde én keynote spreker tijdens DIZ Day 2023 vertelde over zijn visie op de zorg: ‘’Om de gezondheidszorg toekomstbestendig te houden is het nodig de zorg anders te organiseren, zullen zorgprofessionals hun werk anders moeten inrichten en zullen we met innovatieve veranderingen de zorg uitvoerbaar moeten houden.’’

In de paneldiscussie gingen Fenna Eefting (Vogellanden), Jeroen Gast (Fivoor), Jannette Booij (Zorgcentrum Huize Rosa) en Anne van Kempen (Elde Maasduinen) met elkaar in gesprek over hoe zij de kracht van verbinding toepassen in de praktijk. Wát een prachtige voorbeelden werden er gegeven! Zo heeft Vogellanden samen met de buurt een tuin gerealiseerd waar de buurt en revaliderende mensen elkaar kunnen ontmoeten.

‘’Op initiatief van onze therapeuten is er samen met de buurt, medewerkers en patiënten een (groente)tuin gerealiseerd. Dat betekent dat het naast een tuin voor patiënten een buurttuin is voor iedereen, waarin mensen kunnen revalideren en ontmoeten. Vrijwilligers en bewoners uit de buurt doen samen het onderhoud.’’ – Fenna Eeefting

Het middagprogramma was gevuld met interactieve break-out sessies zoals communicatie en AI binnen de gezondheidszorg (met SDB Octopus) en data en intelligentie: een mensgerichte aanpak. Deze sessies bevatten allemaal haakjes naar de visiepresentatie van onze CTO Sander van Tilburg eerder op de dag.

De dag werd afgesloten met een hapje en drankje én het spectaculaire optreden van De BenT uit Tilburg. Over verbinding gesproken 😉!

Benieuwd naar de hoogtepunten? Bekijk de aftermovie!

Terug naar blogartikelen