Hallo Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Gemakkelijk inloggen met SDB Identity

 Sander van Tilburg, CTO bij SDB Groep

 

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de integratie tussen de verschillende SDB producten, van de realtime medewerker koppeling tussen SDB HR en SDB ECD tot de integratie tussen SDB Planning en SDB ECD. 

 

Om het leven van de gebruiker gemakkelijker te maken hadden we ook voor ogen om voor onze productlijnen één manier van inloggen te faciliteren, één identiteit voor de gebruiker, en ook maar één plek waar je die gegevens hoeft bij te houden. 

 

Ook is er veel vraag van onze klanten om hun eigen “identiteit provider” te kunnen gebruiken, op die manier wordt het een stuk eenvoudiger om je gebruikers te beheren, en dat op één plek. Veel gebruikte identiteit providers die wij terug zien zijn b.v. Azure Active Directory en  HelloID. 

 

 

We zijn trots om te melden dat SDB Identity in “pilot” gaat

In deze pilotfase willen we feedback ophalen zodat deze verwerkt kan worden voordat we een volledige uitrol doen voor al onze klanten.  

 

De voordelen op een rij: 

  • Één gebruikersaccount en één wachtwoord voor al onze applicaties 
  • Makkelijk wisselen tussen applicaties zonder opnieuw hoeven in te loggen 
  • De mogelijkheid om je account te beschermen d.m.v. 2FA (Twee Factor Authenticatie) 
    • Per e-mail 
    • Met een authenticator app die het TOTP protocol ondersteund (denk b.v. aan Google Authenticator of Microsoft Authenticator) 
  • Het is nu voor je organisatie mogelijk om een eigen “identiteit provider” (IdP) te gebruiken, deze identiteit wordt vervolgens gebruikt om in te kunnen loggen op de SDB producten 
  • In een later stadium zullen we het ook mogelijk maken om passwordless (FIDO2) in te loggen, d.m.v vingerafdruk of bijvoorbeeld een USB sleutel 

 

Doe mee met de pilot!

Is jouw organisatie geïnteresseerd om mee te doen met de pilot, en maken jullie gebruik van één of meerdere van deze producten*: SDB HR, SDB Salaris, SDB Planning, SDB Analytics? Of hebben jullie een vraag naar aanleiding van SDB Identity? Neem dan contact op met marketing@SDBGroep.nl

 

*Note: SDB ECD zal op een later moment aan de pilot fase worden toegevoegd. 

 

SDB Groep neemt CSS over en lanceert de SDB Academy

Een paar maanden geleden was SDB Groep blij om ‘learning’ toe te kunnen voegen aan het portfolio met de overname van The Competence Group (TCG). En nu kunnen we ons aanbod op het gebied van leren & ontwikkelen nog verder uitbreiden met de overname van CSS Breda

De twee organisaties integreren en worden samen de SDB Academy, zodat SDB Groep op innovatieve wijze kan bijdragen aan leren en ontwikkelen van zorgmedewerkers. Houdt onze updates in de gaten voor meer nieuws over de SDB Academy.

Wij zijn natuurlijk ook gewoon aan het werk om onze klanten te ondersteunen. Iedereen werkt thuis en afspraken doen we telefonisch om met videoverbinding. We zijn normaal bereikbaar op 070 357 0800.