Ga naar de inhoud

Hulp bij planning tijdens deze crisis

Hoe wij kunnen ondersteunen bij het plannen en communiceren tijdens de Corona crisis

De impact van Corona is groot, ook rondom de personele bezetting. Dit vraagt om flexibiliteit van de organisatie, van de medewerkers en ook van de planningssoftware. Wij bieden een aantal maanden kosteloos verschillende modules aan om je zo goed mogelijk te kunnen helpen in deze situatie:

 • Flexplan
  SDB planning is erg sterk in de flexplanning. Deze functionaliteiten helpen juist nu om medewerkers op eenvoudige manier elders te plannen, uit te lenen aan andere afdelingen, enz. Daarnaast  bieden de flexfunctionaliteiten van SDB Planning ook mogelijkheden om met interne en externe medewerkers te communiceren,  de medewerkers te matchen en administratief te verwerken.
 • Bulkcommunicatie met Aysist Mobile
  Personele planning vraagt normaal al veel communicatie. Maar in deze tijd nog meer! Met ‘bulkcommunicatie’ van Aysist Mobile kun je op een eenvoudige manier een (groot)aantal medewerkers een bericht sturen.
 • Uitzendbureau module
  De communicatie met uitzendbureaus is toegevoegd aan SDB Planning. Waardoor sneller, efficiënter en eenvoudiger met uitzendorganisaties kan worden gecommuniceerd.

Hieronder volgt een korte beschrijving van de verschillende modules. Als je interesse hebt in ons aanbod, dan kun je met je Account Manager contact opnemen.

Module bulkcommunicatie via Aysist Mobile – Push

Met deze module kan eenvoudige en snel op basis van selectiecriteria een bericht via Aysist Mobile worden verstuurd naar de geselecteerde medewerkers.Dit bericht kan 160 tekens bevatten. De selectiecriteria zijn planeenheden, functies, soort contracten, saldi uren en/of verlof en medewerkers voorkeuren.

Voor deze berichten kunnen medewerkers ​de push berichten al dan niet tijdelijk aanzetten of uitzetten. Dit in het kader van het recht om niet gestoord te worden in privé tijd.

Uitzendbureau module

Voor een juiste en een volledige registratie van inzet van medewerkers is het heel wenselijk dat ook alle externe medewerkers zoals uitzendkrachten enz. worden geregistreerd in SDB Planning (Aysist7).

De organisatie heeft dan exact inzicht wie er waar is ingezet voor zowel interne als externe verantwoording. Ook kun je zo eenvoudig zicht krijgen op de gehele inzet in zowel uren als geld. Binnen SDB Planning is deze mogelijkheid standaard beschikbaar.

Met de uitzendbureau module hebben we hiervoor extra functionaliteiten toegevoegd:

 • Algemeen: vereenvoudigde en snelle manier voor het aanmaken van nieuwe medewerkers/uitzendkrachten. Vanuit één scherm alles invoeren. Registratie van uitzendkrachten tellen wel mee in de teller.
 • FlexPlan: vanuit matchscherm een of meerdere aanvragen naar één of meerdere uitzendbureaus versturen met relevante dienst gegevens.
 • FlexPlan: Inzichtelijk per aanvraag bij welke uitzendbureaus aanvragen zijn uitgezet.
 • FlexPlan: bij het koppelen van een aanvraag ontvangen alle betrokken uitzendbureaus een bericht dat de aanvraag is voorzien.
Terug naar blogartikelen