Ga naar de inhoud

ISO-NEN certificering ontvangen

Cormel IT services voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van informatiebeveiliging 

Den Haag, 28 maart, 2019

Trots laten wij weten dat Cormel IT Services, onderdeel van SDB Ayton, op 6 maart 2019 het certificaat voor NEN 7510:2017 & ISO/IEC 27001:2013 van certificeringsorganisatie DEKRA heeft ontvangen. Dit bewijst dat Cormel IT Services voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van informatiebeveiliging en aantoonbaar op een veilige manier bezig is met de gegevens van klanten.  

Een erkend certificaat biedt zekerheid over de kwaliteit van de organisatie. Het bewijst dat een organisatie voldoet aan relevante praktijknormen. Met de behaalde certificering voldoet Cormel IT Services aan de meest relevante normen voor het gebruik van clouddiensten door zorgaanbieders.

Duncan Hobeijn (Chief Financial Officer SDB Ayton): “Bij SDB Ayton en Cormel IT Services staat informatiebeveiliging hoog op de agenda. Wij doen er alles aan om aan de hoogste standaarden te voldoen. Wij zijn blij dat we dit met de ontvangst van de ISO-NEN certificering aantoonbaar hebben gemaakt.” 

Over ISO/IEC 27001:2013
ISO 270001 beschrijft hoe je procesmatig met het beveiligen van informatie kunt omgaan, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen een organisatie zeker te stellen. Denk hierbij aan het beschermen van persoons- en/of bedrijfsgegevens, bescherming tegen hackers en inbraak. Daarnaast is ISO 27001 is nuttig voor alle organisaties die willen aantonen dat zij een set van maatregelen, processen en procedures hanteren om te kunnen laten zien dat zij serieus met informatiebeveiliging omgaan. Dit kunnen softwarebedrijven zijn (zoals SDB Ayton) en andere bedrijven die met vertrouwelijke informatie omgaan, bewerken of opslaan.

Over NEN 7510-1:2017
De NEN 7510 norm is toegespitst op informatiebeveiliging in de zorg. Het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van de clientinformatie krijgt extra aandacht in de norm en het bijbehorende certificaat. Het certificaat NEN 7510 ‘Informatiebeveiliging in de zorg’ is speciaal ontwikkeld voor instellingen in de gezondheidszorg en voor organisaties die clientgegevens verwerken of beheren. Het Ministerie van VWS eist van instellingen in de gezondheidszorg dat de informatiebeveiliging op orde is. Met behulp van de NEN 7510-certificering kan de organisatie onafhankelijk aantonen dat de informatiebeveiliging in de zorg goed is.

Deze certificering is uitgevoerd door DEKRA, één van de grootste test- en certificatie-instellingen ter wereld. DEKRA heeft uitgebreide expertise in het auditen en certificeren van managementsystemen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en informatiebeveiliging.

Terug naar blogartikelen