Ga naar de inhoud

Persbericht: Reports verder als onderdeel van SDB Ayton

SDB Ayton en haar meerderheidsaandeelhouder Main Capital Partners versterken leidende positie binnen de Nederlandse gezondheidszorg markt met de overname van Reports.

Den Haag, 15 april 2019

SDB Ayton, de specialist op het gebied van SaaS-based HR, planning, salarisadministratie, en ECD-software voor de zorgmarkt, gevestigd in Den Haag, neemt het in Almere gevestigde Reports over om gezamenlijk verder te gaan. Het managementteam van Reports blijft betrokken bij de onderneming als onderdeel van SDB Ayton. Na de overname van Cormel in november 2018 is dit een tweede overname van SDB Ayton in haar strategie om de care sector in Nederland te kunnen bedienen met een full-suite aan producten. De toevoeging van Reports aan SDB Ayton resulteert in een organisatie met meer dan 120 medewerkers die als gezamenlijk doel hebben zoveel mogelijk Nederlandse zorginstellingen met slimme oplossingen en een breed product portfolio te kunnen ontzorgen. De Business Intelligence oplossingen van Reports sluiten naadloos aan bij de ECD, Planning, HR en Salaris software van SDB Ayton en bieden SDB Ayton de mogelijkheid om als enige partij haar klanten een full-suite SaaS oplossing met BI en Analytics toepassingen te kunnen aanbieden.

Reports, opgericht in 2006, ontwikkelt en opereert een open en transparant data platform dat klanten de mogelijkheid biedt diverse datastromen efficiënt te ontsluiten, te bundelen en te analyseren. Dit platform stelt klanten in staat om grote hoeveelheden data te verwerken en inzicht te krijgen in de operationele resultaten en KPI’s door middel van intuïtieve management dashboards. Met de hulp van Reports krijgen klanten inzicht in historische resultaten, maar bovenal helpt het platform zorginstellingen om toekomstige verbeteringen in kaart te brengen en effectief te implementeren. Reports richt zich hoofdzakelijk op de Nederlandse zorgmarkt, en bedient klanten in de VVT, GHZ, JGZ en GGZ-sectoren. Daarnaast heeft Reports enkele Nederlandse Implantaten Registers, Veiligheidsregio’s en een aantal organisaties buiten de zorg als klant.

Net als Reports is ook SDB Ayton hoofdzakelijk actief in de VVT en GHZ-sectoren, waarbij het bedrijf ruim 500 klanten bedient met HR, salaris, planning en ECD-software. Door de sterke wederzijdse aanvulling op het gebied van producten, diensten en klanten zal de gecombineerde organisatie met een totaaloplossing effectief kunnen inspelen op de vraag naar integratie van het IT-landschap binnen zorginstellingen. Bovenal zal het platform van Reports effectief kunnen inhaken op de datastromen die binnen de diverse modules van het SDB Ayton product portfolio worden gegenereerd, wat grote voordelen met zich mee brengt voor full-suite gebruikers.

Na de overname van Cormel in november 2018 wordt met de overname van Reports door SDB Ayton een tweede stap gezet om door te groeien tot de leidende SaaS-speler in de Nederlandse zorgmarkt. Vanzelfsprekend zal ook na deze overname de focus van de groep blijven liggen op het ontwikkelen van innovatieve producten die aansluiten bij de wensen van klanten en trends in de Nederlandse zorgmarkt. Het stimuleren van organische groei en het benutten van de diverse up- en cross-sell mogelijkheden van de gecombineerde organisaties zullen dan ook de leidraad van de groeistrategie zijn. Daarnaast behoort ook het verder voortzetten van de buy-en-build strategie door het doen van gerichte acquisities tot de mogelijkheden. Hierbij kan worden gedacht aan het acquireren van aanpalende technologieën als ook het uitbreiden naar andere segmenten van de zorgmarkt, zoals beiden zijn gerealiseerd met de overname van Reports.

Samenwerking Reports – SDB Ayton
Vincent van Staalduinen (Chief Operations Officer SDB Ayton): “De Nederlandse zorgmarkt ondergaat momenteel een enorme transformatie, gedreven door technologische innovatie en digitalisatie. SDB Ayton doet haar uiterste best om marktleider te zijn en te blijven binnen de zorg sector. Vorig jaar heeft SDB Ayton Cormel, een innovatieve SaaS ECD-leverancier, toegevoegd aan haar product portfolio. Vandaag maken we bekend dat ook Reports, een leverancier van krachtige data visualisatie en BI-oplossingen, deel zal gaan uitmaken van SDB Ayton.

Uit onze continue dialoog met bestuurders van zorginstellingen komt naar voren dat zij zoeken naar geïntegreerde oplossingen, bij voorkeur van één leverancier, en betere informatievoorziening om geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen en hun organisatie effectief te kunnen besturen. Dankzij de toevoeging van Cormel en Reports is SDB Ayton in staat een volledig geïntegreerde, full-suite aan oplossingen te kunnen leveren aan Nederlandse zorginstellingen. Dit is van grote waarde voor onze klanten en de markt in zijn geheel, maar bovenal zorgt het ervoor dat cliënten de hoogst mogelijke kwaliteit zorg krijgen, want dat is uiteindelijk waar het om draait.”

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital Partners): “Onder leiding van Main Capital wordt SDB Ayton uitgebouwd met als strategie verdere autonome groei te bewerkstelligen, maar ook verbreding van de product-offering, uitbouw van het aantal klantsegmenten en gerichte add-on acquisities. Na de eerdere toevoeging van Cormel was Reports en logische en zeer goed passende tweede stap in deze strategie.”

Bob van Dulken (Directeur en oprichter Reports): “Sinds 2006 heeft Reports zich gericht op het ontzorgen van klanten om te komen tot management informatie die tijdig, relevant en betrouwbaar is. Nu, 2019, is Reports uitgegroeid tot een organisatie met een leidende positie in de zorgmarkt voor management informatie en registraties. Met het ontwikkelde Zorgplatform kan Reports eenvoudig opschalen in de markt voor VVT’s, GHZ, JGZ, en registraties. Om dit samen te doen met SDB Ayton biedt een unieke kans. De grote installed base in de zorgmarkt van SDB Ayton en de expertise van Reports op het gebied van Management Informatie en Data Analytics biedt de zorgmarkt een bron van inspiratie om de kwaliteit van zorg te verbeteren. De nieuwe combinatie, volledig gebaseerd op SaaS, maakt het geheel complementair, innovatief en duurzaam.”

Over Reports
Reports, opgericht in 2006 en gevestigd in Almere, opereert sinds jaar en dag een markt leidend data visualisatie en managementinformatie platform. Oorspronkelijk was het platform generiek van opzet, maar sinds enkele jaren leeft de onderneming een groeistrategie in de Nederlandse zorgmarkt na, waar het Zorg platform van Reports zich uitstekend voor leent. Reports bedient op dit moment circa 100 klanten, hoofdzakelijk actief in Zorg, Registratie en Veiligheidsregio’s, met een gebruiksvriendelijk platform dat inzicht geeft in operationele resultaten en toekomstige verbetermogelijkheden. Het platform en de sterke inhoudelijke product- en marktkennis van Reports vormen een uitstekende toevoeging aan de SaaS HR, salarisadministratie, planning, en ECD-producten van SDB Ayton.

Over SDB Ayton
Al meer dan 40 jaar ontwikkelt en levert SDB Ayton innovatieve en specialistische ICT-oplossingen voor de zorgsector. Hierbij richt het bedrijf zich op de VVT, GHZ en KO-markt. Dit doet SDB Ayton met innovatieve SaaS oplossingen die klanten gebruiken om HR, salarisadministratie en personeelsplanning processen te automatiseren, alsmede een gebruiksvriendelijk en multifunctioneel ECD-product. Daarnaast levert SDB Ayton een Business Process Outsourcing (BPO) propositie waarmee het zorginstellingen volledig ontzorgt van het salarisadministratieproces en levert het bedrijf financieel advies en consultancy diensten gerelateerd aan de onder andere de AVG-wetgeving.

Over Main Capital
Main Capital is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Wij hebben een lange termijn horizon gericht op succesvolle partnerships met managementteams, teneinde grotere softwaregroepen op te bouwen. Binnen de softwaresector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca. € 450 miljoen vermogen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven. Een ervaren team van professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag en Düsseldorf.

In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snelgroeiende software- en SaaS bedrijven als HYPE Innovation, cleversoft, Enovation, SDB Ayton, Jobrouter, GOconnectIT, Verklizan, Inergy, MUIS Software, Artegic, OBI4wan, b+m Informatik, Ymor, Onguard, ChainPoint, RVC, en TPSC. Tevens heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Succesvol uitgebouwde voormalige Main Capital bedrijven zijn onder meer Roxit (gemeente software) en Axxerion (SaaS facility management software).

Noot voor de redactie:
Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl
www.main.nl

Of:
Marjon van de Burgt
SDB Ayton, Regulusweg 11, 2516 AC, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 357 0800 / +31 (0) 6 232 51 656
www.sdbayton.nl

Terug naar blogartikelen