Ga naar de inhoud

Persbericht: SDB Ayton en Cormel IT onder gezamenlijke vlag verder

SDB Ayton en haar meerderheidsaandeelhouder Main Capital Partners nemen een eerste stap richting het opbouwen van een leidende positie binnen de Nederlandse gezondheidszorg door de overname van Cormel IT.

Den Haag, 12 december 2018

SDB Ayton, de specialist op het gebied van SaaS-based HR, planning en salarisadministratie software voor de zorgmarkt, gevestigd in Den Haag, gaat samen met het in Born gevestigde Cormel verder onder één vlag. Het management team van Cormel blijft betrokken bij de onderneming als onderdeel van SDB Ayton. De combinatie van SDB Ayton en Cormel creëert een organisatie met meer dan 100 medewerkers met als gezamenlijk doel de Nederlandse zorginstellingen met slimme oplossingen en een breed product portfolio te ontzorgen.
De overname stelt SDB Ayton in staat als enige partij een full-suite SaaS oplossing te bieden voor ECD, Planning, HR en Salaris voor de care sector in Nederland, met één uniforme customer experience voor alle gebruikers als resultaat.

Cormel ontwikkelt sinds jaar en dag een gevestigd en breed inzetbaar Electronisch Cliënten Dossier (ECD) met geintegreerde planning- en roostering functionaliteiten. De gebruiksvriendelijke portalen van het Quality In Care (QIC) platform bieden zorgmedewerkers, cliënten en andere (mantel)verzorgers met enkele simpele handelingen toegang to hun agenda, berichtenbox en zorgleefplan. Deze informatie is ten alle tijden beschikbaar vanaf iedere device, op iedere locatie. De software oplossingen van Cormel verbeteren de kwaliteit van zorg door administratieve handelingen van zorgmedewerkers te minimaliseren en het delen van informatie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. De software van Cormel wordt momenteel uitsluitend gebruikt door klanten in de VVT en GHZ sectoren.

Evenals Cormel is ook SDB Ayton hoofdzakelijk actief in de VVT en GHZ sectoren, waarbij het bedrijf ruim 500 klanten bedient met HR, planning en salaris software. Door de bijna naadloze aansluiting op het gebied van producten, diensten en klanten zal de gecombineerde organisatie effectief kunnen inspelen op de vraag naar integratie van het IT landschap binnen zorginstellingen, door een totaaloplossing te bieden.

Met de overname van Cormel door SDB Ayton is een eerste stap gezet om door te groeien tot de leidende SaaS speler in de Nederlandse zorgmarkt. De focus van de nieuwe groep zal blijven liggen op het ontwikkelen van innovatieve producten die aansluiten bij de wensen van klanten en trends in de Nederlandse zorgmarkt. Naast het voortzetten van deze organische groei en het benutten van de verscheidende up- en cross-sell mogelijkheden van beide organisaties, behoort ook het verder voortzetten van de buy-en-build strategie door het doen van gerichte acquisities tot de mogelijkheden. Hierbij kan worden gedacht aan het acquireren van aanpalende technologieën, zoals bewerkstelligd met de overname van Cormel, als ook het uitbreiden naar andere segmenten van de zorgmarkt.

Samenwerking Cormel IT – SDB Ayton

Vincent van Staalduinen (Customer Success Directeur SDB Ayton): “De Nederlandse zorgsector ondergaat momenteel een enorme transformatie waarbij technologie en innovatie de sleutel zijn tot efficiëntie verbeteringen binnen organisaties. De meeste zorginstanties werken met meerdere applicaties voor het verwerken van voor hun mission-critical informatie, zoals informatie van hun cliënten en medewerkers en er is momenteel geen enkele partij in staat een full-suite oplossing aan te bieden. Een full-suite oplossing kan een grote bijdrage leveren aan het vergroten van IT efficiëntie, het optimaliseren van processen en het verwerken van accurate informatie, terwijl het complexe integraties vereenvoudigt. Maar bovenal levert het een zeer toegankelijke en vriendelijke gebruikerservaring op, waardoor zorgmedewerkers volledig in staat worden gesteld om te doen waar ze goed in zijn– het leveren van hoge kwaliteit zorg aan de cliënt.

De overname van Cormel ligt in lijn met deze gedachte, waarbij de overname SDB Ayton in staat stelt om haar productportfolio te vergroten en dichter naar het primaire proces toe te bewegen. Dit maakt SDB Ayton de enige partij in Nederland die een full-suite oplossing biedt aan de care sector.”

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): “Onder leiding van Main Capital wordt SDB Ayton uitgebouwd met als strategie verdere autonome groei te bewerkstelligen, maar ook verbreding van de product-offering, uitbouw van het aantal klantsegmenten en gerichte add-on acquisities. Cormel IT past met haar sterke ECD product naadloos in deze strategie.”

Steven Vints (Management team lid Cormel IT): “Cormel IT heeft de afgelopen jaren een zeer sterke marktpositie opgebouwd waarbij de klant centraal staat. In onze nauwe samenwerkingen met deze klanten zien en horen we dat klanten op zoek zijn naar een softwareleverancier met één complete oplossing, waarmee de inefficiënties en ontevredenheid die vaak wordt ervaren bij complexe integraties kunnen worden geminimaliseerd. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat het samengaan met SDB Ayton ons in staat stelt de relaties met de zorginstellingen te versterken en onderscheidend vermogen te creëren.”

Over Cormel IT
Cormel, opgericht in 1998 en is gevestigd in Born, Limbug, heeft zich over de loop der jaren ontwikkeld als gespecialiseerde speler met een marktleidend ECD product voor de VVT en GHZ sectoren binnen de Nederlandse gezondheidszorg markt. Het vlaggenshipproduct van Cormel, Quality In Care (QIC), ondersteunt instellingen bij alle primaire processen op zowel intra- als extramuraal vlak. De producten van Cormel vormen een sterke uitbreiding op de SaaS HR, planning en salarisadministratie producten van SDB Ayton.

Over SDB Ayton
Al meer dan 40 jaar ontwikkelt en levert SDB Ayton innovatieve en specialistische ICT-oplossingen voor de zorgsector. Hierbij richt het bedrijf zich op de VVT, GHZ en KO markt. Dit doet SDB Ayton met innovatieve SaaS oplossingen die klanten gebruiken om HR, salaris administratie en personeelsplanning processen te automatiseren. Daarnaast levert het bedrijf een Business Process Outsourcing (BPO) propositie waarmee het zorginstellingen volledig ontzorgt van het salarisadministratieproces en levert het bedrijf financieel advies en consultancy diensten gerelateerd aan de onder andere de AVG wetgeving.

Over Main Capital
Main Capital is een strategische investeerder met een focus op de software sector in de Benelux, DACH en Nordics regios. Wij hebben een lange termijn horizon gericht op succesvolle partnerships met management teams, teneinde grotere softwaregroepen op te bouwen. Binnen de software sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca. € 400 miljoen vermogen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen en groeiende software bedrijven. Wij hebben een operationeel investment team van 29 professionals gevestigd in kantoren in Den Haag en Düsseldorf.

In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende software- en SaaS bedrijven als Enovation, SDB Ayton, Jobrouter (Duitsland), GOconnectIT, Verklizan, Inergy, MUIS Software, Artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, Onguard, ChainPoint, RVC, en TPSC. Tevens heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Ook heeft Main Capital vele succesvolle exits gerealiseerd zoals recentelijk Regas, Connexys (aan Bullhorn) en ABIT/Eurosystems.

Noot voor de redactie
Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433
www.main.nl

Of:

Miranda Verschuren
SDB Ayton, Regulusweg 11, 2516 AC, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 357 0800 / +31 (0) 6 113 88 350
www.sdbayton.nl

Terug naar blogartikelen