Ga naar de inhoud

Product & Technology day 2022

Product & Technology day 2022 – een verslag

Wat een dag! Eindelijk mocht het weer: met alle 230 SDB familieleden samenkomen tijdens de Product & Technology day 2022. En dan ook nog het belangrijkste én het leukste onderwerp met elkaar vastpakken en bespreken: hoe maken we het leven van de zorgprofessional leuker en het werk efficiënter. Want, hoe doen we dat nu eigenlijk door middel van onze software?

De gebruikers centraal

Onze Product en Technology organisatie neemt de gebruikers – zorgprofessionals, applicatiebeheerders, zorgmanagers, cliënten én hun omgeving – als uitgangspunt bij het ontwikkelen van software. Dit doen ze onder meer door het organiseren van innovation- en advisory boards. In deze Advisory boards geven klanten advies worden nieuwe trends en mogelijkheden besproken. Nieuwe functionaliteiten worden daarnaast ontwikkeld met input vanuit ‘user voting’ en feedback van gebruikers wordt gebruikt om de software nog verder te optimaliseren.

Eén zorgsuite in plaats van losse software-producten

Tijdens de Product & Technology day 2022– heel toepasselijk in het ‘Silicon Valley van Nederland’, de High Tech Campus in Eindhoven – hebben onze CTO Sander van Tilburg en zijn team ons ’s ochtends meegenomen door de gehele user journey. Wat een ongelofelijk goed verhaal! In één flow werd uitgelegd hoe de hele zorgorganisatie baat heeft bij de zorgsuite van SDB Groep. Of je nu HR-medewerker, hoofd opleidingen, planner, zorgprofessional, cliënt, of familielid van een cliënt bent: met de SDB Zorgsuite krijg je meer inzicht, terwijl administratie minder tijd kost. Kortom, er blijft meer tijd voor écht belangrijk werk: kwalitatieve zorg en aandacht voor de cliënt.

Prachtig hoe de voormalig losstaande software-producten nu echt één geheel vormen en een zorgprofessional alles bij de hand heeft in één app voor Salaris, HR, Planning, Learning en ECD! Dé SDB Octopus App! Alle data die vanuit de software naar boven komt kan vervolgens ook weer gebruikt worden om vooruit te kijken en knelpunten op het gebied van capaciteitsplanning, opleidingen, overschrijding van wetgeving etc. vroegtijdig op te sporen en te tackelen.

’s Heeren Loo – Mark Dikkerboom

Onze speciale dag gast Mark Dikkerboom, informatiemanager bedrijfsvoering bij ’s Heeren Loo, gaf aan enorm enthousiast te worden van onze integrale aanpak: “Jullie kijken exact tegen de zorg aan zoals wij dat ook doen. De focus leggen op het ontzorgen van medewerkers, zodat ze zich kunnen concentreren op het leveren van de beste kwaliteit zorg.”

Eindelijk weer live bijpraten met collega’s

Na deze, soms op hilarische wijze vormgegeven user journey, was het tijd voor de lunch. Heerlijk om eindelijk weer echt te kunnen bijpraten met de collega’s waar we niet dagelijks mee werken! Een uurtje lunch was daarvoor zeker te kort, gelukkig stond er aan het eind van de dag nog een borrel op het programma om nog even verder te kunnen praten.

Hoe maken we onze software nog beter?

Door de hele organisatie te betrekken bij dit proces. Na de lunch hebben we ons in 5 groepen verdiept in de workshops gericht op de volgende onderwerpen:

  • Octopus en learning
  • Onboarding in HR
  • Future of planning
  • Analytics en het ECD
  • De ouderapp van de toekomst

Elk van deze groepen is onder leiding van één van de Product Owners van de Product & Technology Organisatie aan de slag gegaan met het opdoen en uitwerken van ideeën om onze software nog verder te verbeteren. We werden hierbij uitgedaagd om vanuit de gebruiker te denken. Waar zou de gebruiker nu écht blij van worden en hoe kunnen we met onze software nog meer waarde toevoegen voor deze gebruikers? Stuk voor stuk zijn hier prachtige ideeën uitgekomen. Hiermee kan de Product & Technology Organisatie verder aan de slag om dit om te zetten in software.

Wrap up

Na een wrap-up waaruit bleek dat iedereen de dag als enorm waardevol heeft ervaren was het alweer tijd voor de borrel. Het bleef nog lang druk, een teken dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad. Op naar de volgende Product & Technology day!

Terug naar blogartikelen