Ga naar de inhoud

SDB Groep versterkt haar positie in de kinderopvang

SDB Groep versterkt haar positie in de kinderopvang dankzij een strategische samenwerking met Quebble.

Den Haag, 28 april 2022 – SDB Groep versterkt haar positie in de kinderopvang door een strategische samenwerking aan te gaan met Quebble. Deze samenwerking die tot stand is gekomen met steun van software-investeerder Main Capital Partners zorgt er voor dat SDB Groep een leidende positie inneemt als aanbieder van innovatieve software in de kinderopvang. De uitbreiding van SDB Groep past bij de ambitie om de beste en meest gebruiksvriendelijke softwareoplossingen te bieden voor de Nederlandse sectoren zorg en kinderopvang. CCO Vincent van Staalduinen: “Wij willen de professionals in de zorg en kinderopvang ontzorgen met innovatieve software.” 

Innovatiekracht in kinderopvang

SDB Groep gelooft sterk in het belang van software om de professionals optimaal te ondersteunen bij het bieden van de beste opvang voor ieder kind. Om dit te bereiken is in 2021 een belangrijke stap gezet door het aangaan van een strategische samenwerking met KindPlanner. De KindPlanner software in combinatie met de bestaande cloud-based softwareoplossingen van SDB Groep op het gebied van HR, planning, salarisadministratie, e-learning en business intelligence bleek een gouden greep om kinderopvangorganisaties optimaal te kunnen ondersteunen. Dankzij Quebble wordt de innovatiekracht en kennis over de kinderopvang nog verder versterkt.

Peter van Zijl, oprichter van Quebble, zal zijn kennis van en visie op de markt benutten om ervoor te zorgen dat de software ook in de toekomst de beste oplossing biedt voor de uitdagingen binnen de kinderopvang en integrale kindcentra.

Innovatieve challenger in de kinderopvang

“Onze software is erop gericht om professionals maximaal te ondersteunen in het leveren van de beste opvang voor kinderen. Door de kracht van SDB Groep en Quebble te combineren, neemt onze slagkracht én thought leadership enorm toe. Met het toevoegen van Quebble bouwen we ons eco-systeem voor de kinderopvang verder uit.”, licht Vincent van Staalduinen toe.

Peter van Zijl, deelt deze visie. “Samen met SDB Groep versterken we onze innovatiekracht en kunnen we de kinderopvang nog beter helpen bij het optimaliseren van alle primaire en secundaire bedrijfsprocessen. Daarbij sluit de cultuur binnen SDB Groep naadloos aan op de Quebble cultuur: iedereen binnen SDB Groep en Quebble is bezig met het ontwikkelen van de beste software in de markt en de medewerkers staan in dit proces centraal.”

Tijd winnend Eco-systeem

SDB Groep heeft zich ten doel gesteld om naast de zorgsector ook de kinderopvangsector te innoveren en efficiënter te maken. “Daar is diepe kennis over de kinderopvangsector voor nodig.  Door de samenwerking met Quebble kunnen we met recht zeggen thought leader te zijn in deze markt”, aldus Vincent van Staalduinen.

SDB Groep ambieert een best-of-breed en best-of-suite benadering: de beste gespecialiseerde softwareoplossingen, die tegelijk naadloos op elkaar aansluiten. Geen versnippering van diensten of wisselen tussen losse programmaatjes, maar een tijd winnend eco-systeem dus. Het uiteindelijke doel?; “Zorg- en kinderopvangprofessionals administratief ontzorgen met de meest gebruiksvriendelijke en innovatieve software, en de gewonnen tijd daar laten terechtkomen waar die het hardst nodig is: bij de cliënten en kinderen”, aldus Vincent van Staalduinen.

Over SDB Groep

SDB Groep is het enige SaaS Software en Services bedrijf dat innovatieve, gebruiksvriendelijke en volledig geïntegreerde softwareoplossingen ontwikkelt voor de zorg en kinderopvang. Dit doen ze door de klant en de medewerker centraal te stellen bij de ontwikkeling van software die er op gericht is werkprocessen te optimaliseren en administratieve lasten te minimaliseren. Dankzij deze aanpak brengt SDB Groep plezier en effectiviteit terug bij de professionals, die daardoor meer tijd hebben om te doen waar ze van houden: het verlenen van de beste zorg aan cliënt en de beste opvang voor kinderen

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

SDB Groep Vincent van Staalduinen (COO)

+31 6 11 38 83 47

vincent.vanstaalduinen@sdbgroep.nl

www.sdbgroep.nl

Terug naar blogartikelen