Ga naar de inhoud

SDB Groep waarborgt continuïteit zorgverlening klanten Asterisque B.V.

SDB Groep waarborgt continuïteit zorgverlening klanten Asterisque B.V.

Den Haag, 13 december 2022

SDB Groep neemt het Intellectual Property (IP) van het voormalig Asterisque B.V. over. Dankzij de overname is de continuïteit van zorgverlening door gebruikers van het door Asterisque B.V. ontwikkelde zorginformatiesysteem gewaarborgd.

Zorginformatiesysteem

Belangrijk onderdeel van het verworven IP is het 4e generatie zorginformatiesysteem dat een totaaloplossing biedt voor zorgorganisaties in de Nederlandse cure markt. De software omvat onder meer een elektronisch patiëntendossier (EPD), registraties, planning, declaraties en patiëntenportalen. Deze software wordt veel gebruikt door zelfstandig behandelcentra (ZBC’s) en revalidatiecentra.

Continuïteit zogverlening

Dankzij de overname van het IP van Asterisque B.V. is ook de continuïteit van zorgverlening door gebruikers van het zorginformatiesysteem gewaarborgd. “SDB Groep is een softwareleverancier met hart voor de zorg. Wij vinden het van cruciaal belang dat de afnemers van de software na het faillissement niet afgesloten worden van alle patiënt- en behandelgegevens. Daarom zorgen wij ervoor dat de software blijft draaien en de zorgverlening doorgang kan blijven vinden. Tegelijkertijd gaan wij in gesprek met gebruikers van de software met als doel deze continuïteit voor hen ook in de toekomst te blijven waarborgen.” Aldus Vincent van Staalduinen, CCO bij SDB Groep.

Ambities in de ZBC- en revalidatiemarkt

SDB Groep biedt een unieke ‘suite’ aan innovatieve en gebruiksvriendelijke softwareoplossingen en diensten. Hiermee heeft de groep zich binnen de marktsegmenten ouderenzorg, gehandicaptenzorg en kinderopvang gevestigd als marktleider. De stap naar de ZBC’s en revalidatiecentra is voor SDB Groep een logisch vervolg om haar footprint in de Nederlandse zorgsector verder uit te breiden.

De overname van het IP van Asterisque B.V. bevestigt de ambitie van SDB Groep om ook de markt voor zelfstandige behandelcentra (ZBC’s) te voorzien van de meest innovatie en gebruiksvriendelijke softwareoplossingen en hen te ondersteunen bij het leveren van de beste zorg voor iedere patiënt en cliënt.

Over SDB Groep

SDB Groep is het enige SaaS Software en Services bedrijf dat innovatieve, gebruiksvriendelijke en volledig geïntegreerde softwareoplossingen ontwikkelt voor de zorg en kinderopvang. Dit doen ze door de klant en de medewerker centraal te stellen bij de ontwikkeling van software. Deze software is er erop gericht is werkprocessen te optimaliseren en administratieve lasten te minimaliseren. Dankzij deze aanpak brengt SDB Groep plezier en effectiviteit terug bij de professionals, die daardoor meer tijd hebben om te doen waar ze van houden: het verlenen van de beste zorg aan cliënt en de beste opvang voor kinderen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Remco van Iersel
Marketing Manager SDB Groep

Terug naar blogartikelen