Ga naar de inhoud

STOZ subsidieregeling

Nieuwe subsidieregeling voor digitale of hybride processen – open vanaf 14 mei

Voor het toepassen van digitale of hybride processen stelt de overheid per 14 mei a.s. een nieuwe subsidieregeling beschikbaar voor zorginstellingen. De Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ) is gebaseerd op de eerdere SET-subsidie (Stimuleringsregeling E-health Thuis) welke van 2019 tot 2022 openstond voor aanvragen.

Veel van onze klanten hebben in het verleden succesvol aanspraak gemaakt op de SET subsidie, vandaar dat wij graag ook deze nieuwe regeling onder je aandacht brengen. Immers kan de inzet van dergelijke extra gelden direct het verschil maken bij de implementatie en/of opschaling van digitale zorg.

Wie komt er in aanmerking?

Als aanbieder van zorg en ondersteuning (Wmo (2015), Zvw, Wlz, Jeugdwet of Wpg) kom jij in aanmerking voor deze subsidieregeling.

Drie soorten projecten komen in aanmerking voor subsidie:

  • Implementatiestart
  • Opschalingsproject
  • Evaluatieproject

 

NB! Goed om te weten dat je geen subsidie kunt krijgen voor het implementeren en opschalen van processen primair gericht op het uitwisselen van gegevens. Voorbeelden hiervan zijn EPD’s of PGO’s.

Meer informatie over de regeling

Meer informatie over de subsidieregeling kun je vinden op https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/stoz.

Tevens is er een online informatie bijeenkomst georganiseerd op 8 mei a.s. van 09.30 – 11.00. Via deze link kun jij je aanmelden https://www.rvo.nl/onderwerpen/aanmeldformulier-bijeenkomst-stoz

 

Heb je hulp nodig of heb je vragen? 

Neem gerust contact met ons op! Wij volgen de informatie rondom deze subsidieregeling op de voet. Daarnaast hebben wij tal van contacten met externe adviseurs welke wij aan kunnen bevelen voor een dergelijk aanvraagtraject.

 

Terug naar blogartikelen