Ga naar de inhoud

The Competence Group verder als onderdeel van SDB Groep

SDB Groep en haar partner Main Capital versterken leidende positie binnen de Nederlandse gezondheidszorgmarkt met de overname van The Competence Group.

Den Haag, 9 december 2019,

SDB Groep, de specialist in cloud oplossingen voor de zorgmarkt neemt The Competence Group over om gezamenlijk verder te gaan. Het managementteam van The Competence Group blijft betrokken bij de onderneming als onderdeel van SDB Groep. De overname van The Competence Group (TCG) is volledig in lijn met de strategie van SDB Groep om de zorgsector in Nederland te kunnen bedienen met een full-suite aan producten en services.

In november 2018 heeft SDB Groep Cormel overgenomen om haar propositie van Salaris, HR en Planning producten aan te vullen met ECD (elektronische cliënten dossiers) software. Daarna volgde in april 2019 de overname van Reports waarmee de propositie nog verder versterkt werd met Analytics. De toevoeging van TCG resulteert in een organisatie met meer dan 180 medewerkers die als gezamenlijk doel hebben de zorginstellingen te ontzorgen met slimme producten en services die naadloos op elkaar aansluiten. Door optimale efficiëntie en gebruikersgemak kan de zorginstelling haar zorgmedewerkers helpen met plezier hun werk uit te voeren en hen de ruimte geven een glimlach op het gezicht van de client te brengen. De E-learning oplossingen en het Bekwaamheidspaspoort van TCG sluiten naadloos aan bij de ECD, Planning, HR, Salaris en Analytics software van SDB Groep en bieden SDB Groep de mogelijkheid om als enige partij haar klanten in de zorg een full-suite SaaS oplossing te kunnen aanbieden met een combinatie van software en services. 

TCG, opgericht in 2002 en gevestigd in IJsselstein, Nederland is een ontwikkelaar en leverancier van E-learning software en aanverwante diensten voor zorginstellingen. TCG ontwikkelt en verkoopt E-learning content en onderwijs en de bijbehorende infrastructuur (Learning Management Systeem) om zorginstellingen te helpen met kennisuitwisseling, onderwijs, training, het aantoonbaar bekwaam maken van de medewerker en informatiebeheer. Het bedrijf heeft focus op de zorgmarkt in de Benelux, zowel in de care, cure, als de 1e lijn. In de care sector is TCG net als SDB Groep actief in de VVT-sector. In de cure sector bedient TCG verschillende ziekenhuizen in de Benelux. In totaal bedient het bedrijf ruim 500 klanten met haar oplossingen. Door de sterke wederzijdse aanvulling op het gebied van producten, diensten en klanten zal de gecombineerde organisatie met een totaaloplossing effectief kunnen inspelen op de vraag naar integratie van het IT-landschap binnen zorginstellingen. Daarnaast is SDB Groep door deze overname in staat om uit te breiden naar België.

Na de overnames van Cormel in november 2018 en Reports in april 2019 wordt met de overname van TCG door SDB Groep een derde stap gezet de leidende SaaS-speler in de Nederlandse zorgmarkt te worden. De focus van SDB groep blijft liggen op het ontwikkelen van innovatieve producten die aansluiten bij de wensen van klanten en trends in de Nederlandse zorgmarkt om zo de zorg te vernieuwen en de beste zorg aan de client mogelijk te maken. Het stimuleren van organische groei en het benutten van de diverse up- en cross-sell mogelijkheden van de gecombineerde organisaties  zijn de leidraad van de groeistrategie. Verder hoort het voortzetten van de buy-en-build strategie door het doen van gerichte acquisities ook tot de mogelijkheden. Hierbij kan gedacht worden aan acquireren van aanpalende technologieën en uitbreiden naar andere segmenten van de zorgmarkt, zoals beiden zijn gerealiseerd met de overname van The Competence Group.

Samenwerking The Competence Group – SDB Groep

Vincent van Staalduinen (Chief Operations Officer SDB Groep): “De Nederlandse zorgmarkt ondergaat momenteel een enorme transformatie, gedreven door technologische innovatie en digitalisering. Tegelijkertijd vindt er een consolidatie plaats onder de verschillende aanbieders van software oplossingen voor de zorgmarkt.  SDB Groep blijft markleider binnen de zorgsector door het opbouwen van een compleet en geïntegreerd innovatief productportfolio met een volledige focus op de zorg. Na de overnames van Cormel en Reports en nu ook TCG kunnen wij onze positie nog verder versterken. De sterke financiële positie van de SDB Groep waarborgt continuering als innovatieve software speler binnen de zorgmarkt en geeft de garantie aan onze klanten om de vele nieuwe wet- en regelgevingen in onze oplossingen te verwerken.  

Uit onze dialoog met bestuurders van zorginstellingen blijkt dat zij zoeken naar geïntegreerde oplossingen en betere informatievoorziening om hun organisatie effectief te kunnen besturen. Daarnaast is  het gebruikersgemak en de adoptie van de producten door de zorgmedewerker een vereiste. SDB Groep is dankzij haar overnames in staat een volledig geïntegreerde, full-suite aan oplossingen te kunnen leveren aan Nederlandse zorginstellingen, waarin de zorgmedewerker en client centraal staan. Dit is van grote waarde voor onze klanten en de markt in zijn geheel, maar bovenal zorgt het ervoor dat cliënten de hoogst mogelijke kwaliteit zorg krijgen, want dat is uiteindelijk waar het om draait.”

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital Partners): “Ondersteund door Main Capital Partners wordt SDB Groep uitgebouwd met als strategie verdere autonome groei te bewerkstelligen, maar ook verbreding van de product-offering, uitbouw van het aantal klantsegmenten en gerichte add-on acquisities. Na de eerdere toevoeging van Cormel en Reports was The Competence Group een logische en zeer goed passende derde stap in deze strategie.”

Toon Rijken (Directeur en oprichter The Competence Group): “Sinds 2002 heeft The Competence Group zich gericht op het ontwikkelen van E-learning content en een persoonlijk ingerichte leeromgeving LMS met als uiteindelijk doel om de medewerker in staat te stellen kwalitatief betere gezondheidszorg te bieden. Nu, in 2019, is The Competence Group uitgegroeid tot een organisatie met een leidende positie in E-learning markt voor zorginstellingen. The Competence Group kan gemakkelijk opschalen in de markt voor VVT’s en ziekenhuizen. Om dit samen te doen met SDB Groep biedt een unieke kans. De grote installed base in de zorgmarkt van SDB Groep en de expertise van The Competence Group op het gebied van E-learning biedt de zorgmarkt een bron van inspiratie om de kwaliteit van zorg te verbeteren. De nieuwe combinatie, volledig gebaseerd op SaaS, maakt het geheel complementair, innovatief en duurzaam.”   

Over The Competence Group

The Competence Group, opgericht in 2002 en gevestigd in IJsselstein, ontwikkelt zowel E-learning content als een Learning Management Systeem (LMS) en biedt daarnaast complete dienstverlening rond digitaal opleiden. TCG gelooft in (digitale) oplossingen die de individuele medewerker beter ondersteunen op de werkplek. De medewerker staat centraal. Het doel van TCG is om het kennisniveau en de capaciteiten van individuele werknemers binnen zorginstellingen te verbeteren, met als uiteindelijk doel om kwalitatief betere gezondheidszorg te bereiken en tegelijkertijd de efficiëntie te vergroten, om het zorgsysteem duurzaam te houden. Een belangrijk speerpunt in de strategie van The Competence Group is het Zorgleren Netwerk, een landelijk netwerk van samenwerkende zorgorganisaties rond digitaal opleiden door The Competence Group opgericht in 2006. Inmiddels is dit netwerk uitgegroeid tot het grootste E-learning-netwerk van Nederland. The Competence Group bedient op dit moment ruim 150 actieve terugkerende klanten, hoofdzakelijk actief in de Zorg. De E-learning content en het LMS van The Competence Group vormen een uitstekende toevoeging aan de SaaS HR, salarisadministratie, planning, ECD en Business Intelligence producten van SDB Groep.

Over SDB Groep

Al meer dan 40 jaar ontwikkelt en levert SDB Groep innovatieve en specialistische ICT-oplossingen voor de zorgsector met als doel de zorgmedewerker in staat te stellen de beste zorg aan de cliënt te geven. Hierbij richt het bedrijf zich op de VVT, GHZ en KO-markt. Met geïntegreerde en innovatieve cloud oplossingen om HR, salarisadministratie en personeelsplanning processen te automatiseren, een gebruiksvriendelijk en multifunctioneel ECD-product en een Business Intelligence oplossing bedient SDB Groep dagelijks meer dan 250.000 gebruikers in de zorg. Klanten worden ontzorgd in hun financiële administratie met de financiële advies en consultancy diensten en zorginstellingen worden volledig ontzorgd in het salarisadministratieproces met de Business Process Outsourcing (BPO) oplossing.

SDB  Groep gelooft dat zorgorganisaties en zorgmedewerkers plezierig en efficiënt kunnen werken in een continu veranderende omgeving en biedt vernieuwende oplossingen om dit mogelijk te maken. Zo kan de zorgsector op een duurzame manier werken aan de beste zorg voor de client.

Over Main Capital Partners

Main Capital Partners is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Main heeft een lange termijn horizon gericht op succesvolle partnerships met managementteams, teneinde grotere softwaregroepen op te bouwen. Binnen de softwaresector is Main de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main heeft ca. € 1 miljard vermogen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven. Een ervaren team van professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

In de huidige portefeuille van Main Capital Partners bevinden zich snelgroeiende software- en SaaS bedrijven als HYPE Innovation, Cleversoft, Enovation, SDB Groep, Jobrouter, GOconnectIT, Verklizan, Inergy, MUIS Software, Artegic, OBI4wan, b+m Informatik, Onguard, ChainPoint, RVC, en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Succesvol uitgebouwde voormalige portefeuillebedrijven zijn onder meer Roxit (gemeentesoftware) en Axxerion (facility management software).

Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Charly Zwemstra (Managing Partner)

Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag

Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805

charly@main.nl

www.main.nl

Of:

Marjon van de Burgt

SDB Groep, Regulusweg 11, 2516 AC, Den Haag

Tel: +31 (0) 70 357 0800 / +31 (0) 6 232 51 656

www.sdbgroep.nl

Terug naar blogartikelen