Hallo Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Trainen in coronatijd. Programma Wet zorg en dwang

Programma Wet zorg en dwang

Veel zorgorganisaties zijn zoekende hoe zij in coronatijd medewerkers kunnen professionaliseren. Bijvoorbeeld over het thema Wet zorg en dwang. Hiervoor heeft de SDB Academy een kort en praktisch programma ontwikkeld waarin alle facetten van deze wet worden behandeld.

Inhoud van de training

Het trainingsprogramma kan zowel individueel als in teamverband worden gevolgd en bestaat uit drie onderdelen: een e-learning module, (online) beeldsessie en de vertaling naar de praktijk. 

De e-learning module bevat het theoretische gedeelte van de Wet zorg en dwang, een stappenplan over onvrijwillige zorg en casuïstiek. De Beeldsessie verbindt de wet met de werkpraktijk waarbij zorgprofessionals in dialoog gaan over de impact en betekenis van de wijzigingen voor hun werksituatie. 

In de laatste stap vindt de vertaling naar de werkpraktijk plaats door concrete werkafspraken te maken en te reflecteren op het handelen van het team en/of individu.

Totaalpakket
SDB Academy biedt dit programma aan als kant-en-klaar totaalpakket zodat je direct aan de slag kunt. Heeft jouw organisatie al e-learning content over de Wet zorg en dwang? Dan is er ook een variant zonder e-learning content beschikbaar zodat het gecombineerd kan worden met een e-learning die jouw organisatie al gebruikt.