Hallo Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Voorkom dat oplichters er met je salaris vandoor gaan

Bart Giancarlo Baljet 

 

Recent hebben een aantal werknemers bij verschillende bedrijven hun salaris over januari niet ontvangen. Zij zijn de dupe geworden van oplichters die hun werk e-mail hadden gehackt. Op eenvoudige wijze hebben de oplichters middels het sturen van een e-mail naar de salarisadministratie  de beschikking gekregen over het salaris van die werknemers.

 

Dit had natuurlijk eenvoudig voorkomen kunnen worden door het hanteren van de juiste procedures of het gebruik van de juiste middelen. Een e-mail met het verzoek om een bankrekeningnummer aan te passen is natuurlijk geen veilige manier om een mutatie door te laten voeren. Onderstaande processen zorgen er voor dat het proces op een veilige manier uitgevoerd kan worden.

 

Fysieke controle

Door de salarisadministratie aan de medewerker te vragen om aan te tonen dat het nieuwe rekeningnummer echt van hem is (bijv. door de bankpas te laten zien) kan al voorkomen worden dat deze fraude plaatsvindt.

 

Digitale controle

Het inrichten en gebruiken van een proces in een beveiligd systeem (het liefst aangevuld met 2 staps verificatie) waarin de werknemer digitaal verzoekt tot het aanpassen van het bankrekeningnummer is een andere manier om te voorkomen dat er met een bankrekeningnummer wordt gefraudeerd.

Wanneer je de fysieke controle combineert met de digitale controle maak je het fraudeurs nagenoeg onmogelijk om op deze manier salarissen te stelen.

Wat een waardering hebben wij voor alle zorgverleners die nu zo ongelooflijk onmisbaar zijn. Wat heeft Nederland jullie hard nodig! Dank jullie allemaal.

En om eraan bij te dragen dat support aan zorginstellingen goed doorloopt, hebben wij vroeg maatregelen genomen om verspreiding tegen te gaan en er zeker van te zijn dat onze mensen jullie mensen goed kunnen blijven steunen. Wij zijn allemaal beschikbaar vanuit huis en steunen jullie door dik en dun.  Onze helpdesk medewerkers en consultants staan voor u klaar.

We zijn normaal bereikbaar op 070-3570800

Lees meer

Wij zijn natuurlijk ook gewoon aan het werk om onze klanten te ondersteunen. Iedereen werkt thuis en afspraken doen we telefonisch om met videoverbinding. We zijn normaal bereikbaar op 070 357 0800.