Ga naar de inhoud

Zorgvernieuwer SDB Groep onthult drie nieuwe softwareovernames

SDB Groep verwerft, met steun van software-investeerder Main Capital Partners, drie Nederlandse softwarebedrijven

Den Haag, 16 september 2021

Zorgvernieuwer SDB Groep verwerft, met steun van software-investeerder Main Capital Partners, drie Nederlandse softwarebedrijven. Dankzij de overnames van CPM4Care en Infent, die in juli en september werden getekend, neemt SDB Groep een leidende positie in als aanbieder van Business Intelligence (BI)-oplossingen voor de zorg. Daarnaast positioneert SDB Groep zich met de overname van KindPlanner strategisch in de markt voor kinderopvang. De uitbreiding van SDB Groep past bij de ambitie om marktleider te worden in softwareoplossingen voor de Nederlandse sector zorg en welzijn. COO Vincent van Staalduinen: “Wij willen de zorgprofessional ontzorgen met innovatieve software, die best-of-breed en best-of-suite is.”

SDB Groep biedt een totaalpakket aan cloud-based oplossingen voor de zorgsector, waaronder software voor HR, planning, salarisadministratie, elektronische cliënten dossiers (ECD), e-learning en business intelligence (BI). Zorgvernieuwer SDB Groep, dat 45 jaar bestaat, gelooft sterk in het belang van data science om de zorgsector te verbeteren. Hiertoe werd in 2019 Reports overgenomen, aanbieder van data analytics-software. Het Woerdense CPM4Care versterkt het BI-arsenaal van SDB Groep met diverse tools om de business performance van zorginstellingen te verbeteren, zoals een zorgdashboard en een budget planning tool. Het Nieuwegeinse bedrijf Infent is gespecialiseerd in Business Intelligence voor de zorg, gespecialiseerd in gehandicaptenzorg, ouderenzorg en revalidatie. Infent is sterk in forecasting, KPI tooling en master-data management.

Marktleider in Business Intelligence voor de zorg

“Door de kracht van deze bedrijven te combineren, pakken we niet alleen een leidende positie in BI, maar bouwen we ook aan onze strategie voor big data en data science”, licht Vincent van Staalduinen toe, COO van SDB Groep. Jeroen van Ree, medeoprichter van Infent, deelt deze visie. “Samen met SDB Groep en CPM4Care kunnen we meer innovatieve BI-oplossingen ontwikkelen voor de zorg. We zetten hiermee een betekenisvolle stap richting data-driven zorgverlening.” Marcel Brockhoff, directeur van CPM4Care, benadrukt de toegevoegde waarde voor zorginstellingen. “De combinatie van CPM4Care, SDB Groep en Infent maakt het mogelijk om zorginstellingen nog beter te helpen met het verbeteren van rapportages en het inzichtelijk maken van waardevolle zorgdata.”

SDB Groep positioneert zich in de markt voor kinderopvang

Met de overname van KindPlanner versterkt SDB Groep haar positie binnen de sector zorg en welzijn. Dankzij de komst van KindPlanner kan SDB Groep als enige speler in de markt een complete, geïntegreerde en gebruiksvriendelijke softwareoplossing aanbieden aan kinderopvangbedrijven. CEO Vincent van Nimwegen van KindPlanner: “SDB Groep had alles wat KindPlanner niet had, en andersom: zij beschikken over software voor salarisadministratie en business intelligence, wij voegen daar software voor kindplanning en facturatie aan toe, waar al ruim 100 kinderopvangbedrijven gebruik van maken.”

Zorgprofessionals ontzorgen

SDB Groep heeft zich ten doel gesteld de conservatieve zorgsector te innoveren en efficiënter te maken. “Daar is diepe kennis over de zorg voor nodig. Die hebben wij. Met de steun van Main Capital hebben we ook het kapitaal om door te groeien”, aldus COO Vincent van Staalduinen. SDB Groep ambieert een best-of-breed en best-of-suite benadering: de beste gespecialiseerde softwareoplossingen, die tegelijk naadloos op elkaar aansluiten. Geen versnippering van diensten of wisselen tussen losse programmaatjes, maar een tijd winnende totaaloplossing dus. Het uiteindelijke doel? “Zorgprofessionals administratief ontzorgen met innovatieve software, en de gewonnen tijd daar laten terechtkomen waar die het hardst nodig is: bij de cliënt”, aldus Van Staalduinen.

Over SDB Groep

SDB Groep ontwikkelt en levert specialistische ICT-oplossingen voor de zorg. In 2018 verkreeg software-investeerder Main Capital een meerderheidsbelang in het bedrijf, dat toen bekend stond onder de naam SDB Ayton. Sindsdien deed SDB Groep vier overnames, gericht op het verkrijgen van een zo breed mogelijk softwaredienstenpakket. Eerste overname was Cormel (ECD software), gevolgd door Reports (data analytics voor de zorgsector), The Competence Group en CSS Breda (e-learning voor de zorgsector). In 2021 werden KindPlanner, CPM4Care en Infent toegevoegd. De omzet verdrievoudigde door deze buy-and-build strategie. Het aantal medewerkers groeide van 70 in 2018 naar 200 na de laatste overname.

Over Main Capital Partners

Main Capital Partners is leidend software-investeerder in de Benelux, Dach en Scandinavië. Main heeft bijna 20 jaar ervaring in het versterken van softwarebedrijven en werkt als strategisch partner nauw samen met managementteams van haar portfoliobedrijven, met als doel duurzame groei te realiseren en excellerende softwaregroepen te bouwen. De investeerder telt meer dan 40 medewerkers en heeft vestigingen in Den Haag, Stockholm en Düsseldorf. In september 2021 heeft Main ruim 1 miljard euro in beheer en investeerde het in meer dan 120 softwarebedrijven. Deze bedrijven creëren werkgelegenheid voor circa 5.000 medewerkers.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Main Capital Partners

Sonja Hartgring (Manager Marketing & Communications)

+31 (0) 6 24 22 71 06

sonja@main.nl

www.main.nl

SDB Groep

Vincent van Staalduinen (COO)

+31 6 11 38 83 47

vincent.vanstaalduinen@sdbgroep.nl

www.sdbgroep.nl

Terug naar blogartikelen