Ga naar de inhoud
Efficiënte informatie-uitwisseling in de zorg

KIK-V en het SDB Datastation

Als zorgaanbieder binnen de verpleeghuiszorg ben je elk jaar veel
tijd kwijt aan verantwoording van indicatoren die opgesteld zijn voor
de sector. Elke zorgaanbieder heeft daarbij haar eigen bronsystemen en bijbehorende inrichting. Met het programma Keteninformatie Kwaliteit Verpleeghuiszorg (KIK-V) maken diverse partijen zich hard voor een uniforme, efficiëntere en effectievere informatie-uitwisseling. SDB Groep heeft zich als specialist in de zorg aangesloten en een oplossing gerealiseerd: het SDB Datastation.

Ontvang de brochure KIK-V & SDB Datastation

Deze organisaties gebruiken ook BI oplossingen van SDB Groep

Waarom KIK-V?

Als zorgorganisatie besteed je veel tijd aan het verstrekken van de juiste gegevens aan andere partijen in de zorgketen. Elke zorgaanbieder heeft daarbij haar eigen bronsystemen en bijbehorende inrichting. Dit maakt het efficiënt delen van informatie moeilijk en daardoor is het lastig om een totaalbeeld te vormen over de gehele sector heen.

Om dit probleem aan te pakken, is het Programma Keteninformatie Kwaliteit Verpleeghuiszorg (KIK-V) ontwikkeld vanuit het Zorginstituut Nederland. KIK-V streeft naar gestandaardiseerde gegevensuitwisseling, waardoor het proces eenvoudiger en efficiënter wordt. Hierdoor bespaar je veel onnodige tijd en energie. De voordelen hiervan zijn:

  1. Vermindering van administratieve lasten.
  2. Geen herhaaldelijke informatieaanlevering meer vereist.
  3. Voortdurend inzicht in wie, wanneer en op welke manier gebruikmaakt van de gegevens.
  4. Minder foutgevoelig door eenmalige, correcte invoer.

Efficiënte data-uitwisseling volgens KIK-V standaarden dankzij het SDB Datastation

Het KIK-V programma is ontwikkeld door het Zorginstituut Nederland en zij hebben ons als BI-specialist in de zorg gevraagd om een concrete technische oplossing te bouwen die de uitwisseling van keteninformatie volgens KIK-V standaarden ook daadwerkelijk mogelijk maakt. Het resultaat? Het SDB Datastation. Het SDB Datastation stelt jou als zorgaanbieder in staat om systemen te koppelen en de benodigde informatie naar een uniform formaat om te zetten, die vervolgens aansluiten op de te verantwoorden indicatoren. Het SDB Datastation zorgt er niet alleen voor dat jij als zorgorganisatie kunt voldoen aan de KIK-V standaarden, door een hoge mate van automatisering levert het jou ook veel tijdwinst op.

Koppelingen met alle bekende IT-systemen in de zorg

Het SDB Datastation stelt jou als zorgaanbieder in staat om systemen te koppelen en de benodigde informatie naar een uniform formaat volgens KIK-V standaarden om te zetten. Deze sluiten perfect aan op de te verantwoorden indicatoren. We hebben koppelingen gerealiseerd met vrijwel alle in de zorg gebruikte software.

Ik wil meer weten

Datastation as a Service (DaaS)

Wij ontzorgen jou! Je maakt gebruik van het Datastation om
minder handmatige werkzaamheden uit te moeten voeren. Ook wil je graag aangesloten blijven bij de verdere ontwikkelingen zonder dat je die zelf in de gaten moet houden. Goed nieuws, daar hoef jij niet naar om te kijken! We bieden het SDB Datastation aan als DaaS en zorgen voor:

• Beschikbaarheid SDB Datastation & Opslag
• Service Desk waar je terecht kunt voor vragen
• Beschikbaarheid van consultants t.b.v. ondersteuning
• Bijhouden van KIK-V indicatoren en template
• (Basis) SDB RDF Exports

Boek een gratis consult

SDB Export & Import

Als leverancier van software in de zorg weten wij als geen ander dat jij zelf ook baat hebt bij de output van het SDB Datastation. Wij stellen jou in staat de gegevens in uniform formaat niet alleen uit te wisselen met ketenpartijen, maar ook zelf te exporteren om deze gegevens te importeren in jouw eigen BI-oplossing om analyse op uit te voeren. Ook kun je in het SDB Datastation direct gegevens importeren, zoals een gevulde indicatorenlijst.

Download de brochure

Wij ontzorgen jou maximaal

KIK-V uitgelegd door het Zorginstituut Nederland

Zorginstituut Nederland heeft een duidelijke video gemaakt waarin ze jou uitleggen waarom het het stroomlijnen van de informatie-uitwisseling, aan de hand van een afsprakenset zo belangrijk is. Daarnaast leggen ze uit wat KIK-V precies inhoudt. Veel kijkplezier!
.
SDB Groep | Picto | Innovatie | Zorg | Software | KIK-V | Analytics
Download de brochure
Lees alles rondom KIK-V en het SDB Datastation nog even rustig na.
Download