Ga naar de inhoud
Een online behandelprogramma voor jongeren met een eetstoornis

Smaakk!

Ben je de hele dag bezig met wat en hoeveel je eet? Maak jij je zorgen over je gewicht? Ben je ontevreden over hoe je er uit ziet?

Dan is Smaakk! misschien wel iets voor jou. Met behulp van het programma leer je werken aan een normaal eetpatroon, een gezond gewicht en een positiever beeld van jezelf.

Het programma

Smaakk! is een online behandelprogramma voor jongeren met een eetstoornis. Je werkt aan Smaakk! binnen Jouw Omgeving. Dat is beveiligde behandelomgeving op internet waar alleen jij en je behandelaar bij kunnen. Je ouders of verzorgers hebben een aparte plek waar ze bijvoorbeeld informatie kunnen vinden over eetstoornissen.

Samen met je behandelaar

Je behandeling voor je eetstoornis bestaat deels uit online opdrachten en deels uit gesprekken. Je eigen behandelaar begeleidt jou ook online. Terwijl je thuis aan je programma werkt, kan je hem of haar berichten sturen als je een vraag hebt. Hij of zij kijkt hoe de behandeling gaat en geeft tips om je te helpen. Je kunt daardoor thuis en op je eigen tijd je behandeling gemakkelijk voortzetten en toch contact houden met je behandelaar.

“Het helpt me dat ik een bericht kan sturen naar mijn behandelaar wanneer ik wil!”

“Het is fijn dat mijn behandelaar zo meeleeft en telkens berichtjes en tips stuurt”

 

Ook je ouders doen mee

Je ouders kunnen ook een eigen online om­geving krijgen, waarin uitleg en tips staan. Ze kunnen binnen de omgeving veilig berichten sturen aan jou en je behandelaar. Ze zien niet de inhoud van jouw behandel­programma Smaakk!.