Ga naar de inhoud
Elektronisch Cliënten Dossier

SDB ECD: de béste zorg voor de cliënt

Tijdens je werk wil je bezig zijn met de dingen die er toe doen. Aandacht geven aan cliënten en ze begeleiden in hun dagelijks leven. Administratie is daarbij noodzakelijk, maar mag niet ten kosten gaan van de zorgverlening.

Het elektronisch cliënten dossier (ECD) van SDB Groep zet zorgprofessionals in hun kracht door de administratieve lasten te verlichten. Het SDB ECD biedt één centrale plek waar je alle processen rond de cliënt kan volgen, regelen en vastleggen op een eenvoudige en intuïtieve manier. Dit geeft de zorgmedewerker meer tijd voor een persoonlijke benadering van de cliënt.

Boek een inspiratiesessie

Deze organisaties gebruiken ook het SDB ECD

Alle processen rondom de cliënt

SDB ECD biedt zorgprofessionals één centrale plek waar de zorgprofessional alle processen rond de cliënt kan volgen, regelen en vastleggen op een eenvoudige en intuïtieve manier. Zo helpen wij administratieve lasten te verminderen en werkplezier te verhogen.

Door de focus te leggen op het dagelijkse zorgproces en ondersteuning van methodisch werken met behulp van innovatieve apps is de gehele community van zorgprofessionals, cliënten en mantelzorgers in regie en wordt samenwerking in het informele en formele zorgnetwerk, maximaal gefaciliteerd.

Het primaire zorgproces perfect geregeld

SDB ECD is dé oplossing voor de zorgmedewerker om het proces rondom de cliënt te volgen en vast te leggen. Met behulp van nieuwe technologieën zoals bijvoorbeeld spraakgestuurd rapporteren wordt het werk van de zorgmedewerker eenvoudiger en leuker. Het ECD helpt je om de zorg, samen met familie en mantelzorg, perfect te organiseren. Hierdoor is er ruimte voor een persoonlijke benadering, kwaliteit van leven en aandacht voor de cliënt.

SDB ECD biedt jou op het juiste moment de juiste informatie en reduceert administratieve lasten optimaal. Hierdoor ben jij in staat de beste zorg te verlenen aan jouw cliënten.

Primair proces in 1 app

SDB Octopus is de digitale assistent voor de zorgmedewerker. Geen aparte apps meer voor het gebruik van het zorgdossier, de declaraties of het inzien van je rooster. Dit kan namelijk allemaal in 1 app: SDB Octopus. In deze app is spraakgestuurd rapporteren mogelijk, kun je met een NFC sticker een cliëntdossier openen en log je in met je vingerafdruk. Je werkt hiermee wel tot twee keer zo snel dan dat je gewend bent

Ik wil alles over SDB Octopus weten

In contol

Als organisatie is het belangrijk om ‘In Control’ te zijn. SDB ECD signaleert de zorgmedewerker op het juiste moment en biedt informatie aan wanneer de medewerker deze nodig heeft. Het zorgt dat zowel op het gebied van administratie en declaratie als op zorginhoudelijk vlak de medewerkers precies weten waarvoor aandacht vereist is. Op deze wijze blijft de kwaliteit van het gebruik optimaal.

Mobilisatie van het informele netwerk

Het netwerk rondom de cliënt wordt steeds belangrijker. Het principe ‘Zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan’ (WOZO) wordt optimaal gefaciliteerd middels de Cliëntapp. Middels deze app zijn cliënt en familie in regie en wordt digitale zorg via chat en videobellen gefaciliteerd. De mobilisatie van het informele netwerk rondom de cliënt is de belangrijkste oplossing voor het tekort aan zorgpersoneel.

Vertel mij meer

Het behandeldossier van jouw keuze

Jij gaat voor de beste zorg! In bijvoorbeeld de Jeugdzorg en de Gehandicaptenzorg is het daarvoor van belang dat er een gebalanceerd en effectief behandelplan wordt gemaakt, vastgelegd in een behandeldossier. Je wilt dat op ieder moment zichtbaar is wie, wanneer, welke aantekening heeft gemaakt in het dossier van een patiënt, zodat je over deze bevindingen kunt sparren en eventueel aanpassingen kunt doen in het behandelplan.

Wij bieden jou keuzevrijheid om te kiezen voor het behandeldossier dat bij jou past. We hebben zelf een uitstekende oplossing ontwikkeld, maar dankzij ons open systeem hebben we ook partnerships zoals met veel gebruikte behandeldossiers. Aan jou de keus!

Gegevensuitwisseling en digitale hulpmiddelen

Als koploper op het gebied van digitale gegevens uitwisseling biedt SDB ECD de zorgaanbieder onbeperkte mogelijkheden voor koppelingen en data uitwisseling. SDB ECD is ontwikkeld volgens een Open Systeem gedachte en geeft ook de mogelijkheid tot het delen van gegevens middels eOverdracht en naar een PGO. De tijd die wordt besteed aan de overdracht van gegevens wordt hiermee significant beperkt. Daarnaast is het mogelijk om digitale hulpmiddelen (sensoren en domotica) eenvoudig aan te sluiten op SDB ECD.

Boek een inspiratiesessie

Klanten

Onze klanten vertellen je graag meer over het Elektronisch Cliënten Dossier

Lees wat ze over het SDB ECD vertellen

“Samen met SDB Groep werken we aan de cliëntreis. Onze medewerkers krijgen training en instructie, waardoor ze effectiever met het ECD gaan werken. Dat bevordert het werkplezier en de kwaliteit van zorg.”

Marieke Wilpstra
Functioneel beheerder, Zonnehuisgroep Noord

“Onze organisatie, administratie en de informatiestroom naar cliënten toe is efficiënter en effectiever geworden.”

Moustapha El Baroudi
Oprichter en bestuurder, Omnia Zorg

“Door de nieuwe werkwijze werken we nog meer samen met onze cliënten en ketenpartners. Dat kan heel mooi in het ECD, want je kunt precies aangeven of de veiligheid van de cliënt verhoogd is of niet en welke vervolgstappen daar dan bij horen. Bovendien is het sociale netwerk van de cliënt helemaal in kaart te brengen. Dat helpt ons bij een systeemgerichte aanpak.”

Janneke Vosse
Blijf Groep

Ontdek hoe het SDB ECD jou op 14 manieren ondersteunt

1
Zorgdossier

Het meest gebruiksvriendelijke zorgdossier dat jou ondersteunt bij het leveren van de beste zorg.

2
Methodisch werken

Werken in het Elektronisch Cliënten Dossier volgens de PDCA cyclus en de door jou gewenste classificatiemethode.

3
Cliëntagenda

In 1 overzicht alle afspraken van alle cliënten op een afdeling.

4
Procesondersteuning

Gedurende alle werkzaamheden ondersteunt het systeem je bij het maken van de juiste keuzes waardoor het dossier altijd actueel blijft.

5
SDB Octopus

De Alles-in-1 app voor de zorgmedewerker waarin ECD, Rooster en HR samenkomen.

6
Cliënt app

Eigen regie en participatie van de cliënt en de mantelzorger.

7
Spraakgestuurd

Spraakgestuurd rapporteren en navigeren zorgt voor een nog efficiëntere registratie.

8
E-learnings

Eenvoudig aan te leren voor uw nieuwe medewerkers.

9
Cliëntplanning

Slimme proces ondersteunende medewerker- en cliëntplanning.

10
Administratie

Dezelfde eenvoudige werkwijze voor alle financieringsstromen.

11
Open systeem

Alle mogelijke koppelingen met domotica en externe systemen (onder meer HR/Financieel/ROM) zijn eenvoudig te realiseren.

12
Informeel netwerk

Alle mogelijke koppelingen met domotica en externe systemen zijn eenvoudig te realiseren.

13
Dashboards

Je bent altijd ‘in control’ doordat dashboards je in één overzicht laten zien waarvoor aandacht vereist is.

14
Gebruiksvriendelijk

SDB ECD wordt door gebruikers het meest gebruiksvriendelijke ECD genoemd.

Boek een inspiratiesessie ECD

Jouw idealen voorop!

Wij zijn jouw partner

Wij vinden het belangrijk om jou als klant de aandacht te geven die je verdient. Daarin zijn wij benaderbaar, flexibel en betrekken wij je graag in de ontwikkeling van onze producten. De kennis ligt immers bij jou!