Ga naar de inhoud

Even voorstellen

In mijn loopbaan heb ik binnen diverse branches gewerkt, waaronder de zorg. De rode draad is altijd: processen rondom de medewerker binnen een organisatie. Mijn rugzak en nieuwsgierigheid kan ik goed gebruiken bij het ondersteunen van klanten bij het in gebruik nemen van onze applicaties.

Dit vertelt Ayesha over SDB Groep

“Practise what you preach”
De sfeer binnen SDB Groep zou ik omschrijven als professioneel en laagdrempelig. Het is heel gezellig en je kunt collega’s makkelijk benaderen en naar klanten toe zijn wij heel professioneel. Ik vind dat ik bij een super vooruitstrevend bedrijf werk. Er wordt absoluut niet in oude patronen gedacht, er wordt juist veel meer gekeken naar het nu en de toekomst. Dit zie je onder andere terug in onze manier van werken, de ontwikkeling van onze oplossingen en op nog veel meer manieren.

Wat ik enorm waardeer is dat dingen die gezegd worden ook daadwerkelijk worden waargemaakt. Bij SDB Groep is ‘practise what you preach’ de praktijk. Er wordt bijvoorbeeld niet alleen gezegd dat welzijn van medewerkers heel belangrijk is, maar dit wordt ook echt nageleefd. Dit onderscheidt SDB Groep van andere bedrijven.

Voor mij heeft SDB Groep zich vooral in de Corona-tijd bewezen als goede werkgever. Ik knijp mijzelf regelmatig in mijn handen en vind dat ik echt bof onderdeel te zijn van deze SDB-familie. Het is voor mij namelijk duidelijk: mijn DNA past heel erg goed binnen het DNA van SDB Groep.

Ruimte om mijzelf te blijven uitdagen
Naast mijn rol als implementatie consultant volg ik momenteel ook nog een studie. Het combineren van mijn studie en werk bij SDB Groep is goed te doen. Er zijn vaste momenten in de week waarin ik tijd voor mijn studie inplan. Ondanks dat ik regelmatig een uitdaging tegenkom, is deze combinatie goed te doen en wordt er vanuit de organisatie rekening mee gehouden. Deze flexibiliteit van en naar elkaar toe maakt het heel prettig.

Ik ben sowieso echt een ‘rupsje Nooitgenoeg’ en daarom is het zo fijn dat ik mijn ei kwijt kan bij SDB Groep. Dus is het nodig om ergens te helpen of iets nieuws te leren, sta ik vooraan. Het lijkt mij bijvoorbeeld ook heel leuk om nog meer van de andere oplossingen te gaan leren. Daarnaast heb ik afgelopen jaar een tijdje meegedraaid bij de Supportafdeling, dit was echt leuk. Als ze daar weer een keer hulp nodig hebben, dan mogen ze mij altijd bellen hoor 😉 Ik houd gewoon van de afwisseling en hier is binnen SDB Groep genoeg ruimte voor!

Waardering staat hoog in het vaandel
De aandacht die SDB Groep aan ieder individu geeft ben ik ook van gecharmeerd. Ik vind dat wij een bijzondere organisatie zijn, waarbij gezelligheid (zelfs online), attente gebaren met een persoonlijke noot en echt de aandacht geven aan de persoon centraal staan. SDB Groep benoemt niet alleen dat je als medewerker belangrijk bent, maar laat hiermee ook zien dat het gemeend en oprecht is!

Daar waar gezien wordt dat je een stapje extra doet, wordt deze waardering uitgesproken op een persoonlijke wijze. Naast dat het natuurlijk ontzettend gewaardeerd wordt dat je dat stapje harder zet, wordt er ook gekeken of je voldoende in balans bent. Dit zijn redenen dat ik mij heel erg fijn voel bij SDB Groep!

Gestroomlijnd samenwerken
Als consultant ben je nog wel eens een beetje een ‘lonely wolf’, want je bent eigenlijk de hele dag met jezelf op pad naar klanten toe. Dit vond ik heerlijk, maar sinds afgelopen jaar heeft Corona gebracht dat er veel meer tijd is om met collega’s te schakelen en ik merk dat ik dat contact met mijn collega’s erg prettig vind. Dit heeft onze band als team eigenlijk nog meer versterkt. Als team en organisatie werken we samen naar hetzelfde doel. Dagelijks bespreken we kort hoe het met iedereen gaat en wie er nog hulp kan gebruiken. Heeft iemand nog ruimte in zijn agenda, dan stelt iedereen zich altijd beschikbaar om te helpen. Heel mooi hoe dit werkt binnen ons team. We delen de lasten en lusten samen.