Ga naar de inhoud

Even voorstellen

Mijn passie is echt het digitale leren. Techniek, vooruitgang en automatisering blijft groeien en dat is hartstikke mooi en goed. De mens moet echter ook meegroeien en dat is niet altijd makkelijk. Ik zie het als een uitdaging om een brug te bouwen tussen de mens en de techniek. Mijn drijfveer is om mensen te helpen goed en fijn te leren werken met nieuwe ontwikkelingen.

Dit vertelt Esther over SDB Groep

Leren van elkaar
Samen met mijn collega’s binnen SDB Academy hou ik me bezig met het ontwikkelen en onderhouden van e-learning voor de zorgsector. Daarnaast ben ik bezig met het ontwikkelen van e-learning (microlearning) voor onze SDB oplossingen. Het is leuk om hier mee bezig te zijn en via deze route onze SDB oplossingen te leren kennen. Regelmatig hebben we gezamenlijke sessies binnen SDB Groep waar updates en nieuwe features gecommuniceerd worden. Op een interactieve manier worden we op de hoogte gehouden, kunnen we vragen stellen en leren we onze SDB oplossingen beter kennen.

Naast dat deze sessies leerzaam zijn, vind ik het leuk dat ik de ruimte krijg om mee te denken. Door het maken van e-learnings kijk je vaak vanuit een ander perspectief naar een oplossing. Het wordt binnen de organisatie gewaardeerd als je meedenkt en kritische vragen stelt. Zo worden we namelijk allemaal weer een stukje wijzer.

Niet alleen tijdens deze sessies kun je input geven en vragen, maar dagelijks wordt dit gestimuleerd. Voor mijn gevoel zijn al mijn collega’s heel benaderbaar en er wordt snel op elkaar gereageerd. Ik vind het waardevol dat er binnen SDB Groep ruimte is om je input te geven, maar ook om de expertise van anderen in te schakelen. Mooi dat iedereen hier voor open staat!

Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd
Voor het maken van een goeie e-learning is de kennis en kunde nodig van de experts van het onderwerp. Daarom werk ik nauw samen met collega’s die ik anders waarschijnlijk niet zo vaak zou spreken. Heel leerzaam voor mij en ook heel leuk om op deze manier collega’s vanuit andere afdelingen te leren kennen.

We blijven onze e-learning ontwikkelen. Hiervoor verzamelen we de input van klanten, maar soms ook van jezelf als cursist. Dit heb ik bijvoorbeeld mogen ervaren als vrijwilliger in een Hospice. Ik heb toen diverse e-learning cursussen van ons gevolgd. Het is grappig dat je dan de, door jezelf gemaakte, e-learning toch anders ervaart en dingen ziet die je als onderwijskundige niet opvallen.

Mijn motto is: een dag niet geleerd is een dag niet geleefd! Ik ben dan ook blij dat er binnen de organisatie ruimte is om je te blijven ontwikkelen. Je hebt hier zelf de touwtjes voor in handen.

Oog naar de toekomst
We hebben binnen SDB Groep allemaal verschillende expertises en kennisgebieden, maar we werken allemaal naar hetzelfde doel. Het ont-zorgen van de mensen in de zorg. Mooi om met collega’s op deze manier betrokken te kunnen zijn en echt bezig te zijn voor onze klant. In mijn werk is het dan ook belangrijk om de vertaling van onze software naar de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken.