Ga naar de inhoud

Even voorstellen

Ik werk sinds 1985 bij SDB Groep en ik heb mij nog geen moment verveeld. Mijn rol binnen SDB Groep is heel divers. Ik kom bij verschillende organisaties (groot en klein) om hun daar te ondersteunen in alles van boekhouding tot bedrijfsvoering. Juist die diversiteit vind ik ontzettend leuk.

Dit vertelt Jan over SDB Groep

Groei en verandering
Ik vind het heel gaaf om onderdeel te zijn van de groei en professionalisering die SDB afgelopen jaren heeft doorgemaakt. We zijn lang geleden ontstaan uit de zorg en gebruiken deze kennis en expertise om echt software te bouwen waar de klant in de zorg wat aan heeft! SDB Groep is een begrip in de zorg en ik ben trots daar, al zo lang, een onderdeel van te mogen zijn.

Binnen SDB Groep wordt veel aandacht besteed en ruimte gegeven voor interactie en teambuilding. Dat maakt dat we ondanks alle verschillende focusgebieden wel echt 1 grote SDB familie zijn. Ik zie het als sport om op onze feesten aan te schuiven bij nieuwe collega’s die ik nog niet zo goed ken. Het is mooi om te zien dat SDB Groep hier veel tijd en energie in investeert.

Ruimte om te leren
Ik deel graag mijn kennis vanuit mijn ruime jaren werkervaring, maar vind het ook heel belangrijk hier niet blind op te varen. Ik vind het leuk en belangrijke om mee te blijven bewegen en open te staan voor nieuwe ontwikkelingen. SDB faciliteert dit graag en creëert een veilige ruimte om te (blijven) leren, voor zowel jong als oud. Dit geeft een hele positieve stimulans om elkaar scherp te houden. Als mensen het willen maar (nog) niet kunnen, dan kun je het ze leren, dit past heel goed binnen ons DNA.

Wat ik ook enorm waardeer is dat echt iedereen bij ons gelijkwaardig is. Of je nou al lang bij de familie hoort of er net bent, jong en oud en in welke functie maakt niet uit. Er wordt meerwaarde gezien van leren van elkaar en iedereen krijgt hierin de ruimte en mogelijkheid om zijn of haar stem te laten horen.

Betrokken zijn bij wat je doet
Wat ik het meest bijzonder vind aan werken bij SDB Groep is de combinatie tussen de zorgsector en het DNA van onze organisatie. De meeste mensen in de zorg werken daar vanuit een soort roeping, om iets te kunnen / mogen doen voor een ander en voor veel van mijn collega’s geldt dat indirect eigenlijk ook. Collega’s nemen de tijd om te begrijpen waar SDB groep voor staat en waarom we eigenlijk doen wat we doen. Het is prachtig om te zien dat collega’s naast hun dagelijkse werk de tijd vrij maken om zich in te zetten voor de klant, bijvoorbeeld bij de zorgmarathon, onze SDB Cares activiteiten en onze DIZ-Day.

De combinatie tussen je werk leuk vinden en een klik met de organisatie hebben moet er altijd zijn. Binnen SDB Groep wordt er dus niet alleen gekeken of je goed bent in je werk, maar ook of je goed binnen het DNA van de organisatie past. Ik merk dat daarom iedereen ook open staat om te investeren in elkaar om samen als één groep te werken en elkaar te helpen. Als je goed in je vel zit, zit je ook goed op je werk en vica versa. Er is veel bereidheid om te kijken naar de individuele wens en behoefte. Iedereen verdient een fijne en leuke plek met interessant werk binnen SDB Groep.

En dat wens ik jou als nieuwe collega ook toe. Wees welkom en ik hoop dat je, je heel snel thuis voelt!