Ga naar de inhoud

Even voorstellen

Ik heb brede ervaring opgedaan in de diverse facetten van (saas) software ontwikkeling. Hierbij heb ik een sterke focus op de complexe planningsprocessen in de zorgsector.

Graag help ik de dagelijkse en tactische planning-puzzels in de zorg op te lossen, middels innovatieve en gebruiksvriendelijke software. Zodat planners en zorgmedewerkers zich écht kunnen focussen op het organiseren en leveren van zorg.

Naast Planning, ben ik ook nauw betrokken bij onze andere oplossingen; HR, ECD, Learning & Analytics.

Dit vertelt Laurens over SDB Groep

Duidelijke product visie
Er wordt binnen SDB Groep gewerkt vanuit een duidelijke product visie. Centraal staat hoe we het de gebruiker zo makkelijk mogelijk kunnen maken. Hierin wordt er gebruik gemaakt van een outside-in principe. Alle stakeholders, met in het bijzonder de klant, worden nauw betrokken in dit proces. In een multidisciplinair team wordt er over deze innovatie gespard met het uiteindelijke doel om de wensen van de klant en de techniek samen te smelten.

Wat ik heel prettig vindt is dat er een prettige balans bewaard wordt tussen het bouwen van mooie en nieuwe features en de ruimte voor vernieuwingen vanuit de techniek. Onze expertise leert ons dat als je technical debts of bugs te lang laat liggen, het er voor kan zorgen dat je hele “motor” gaat verzanden. Daarom is het oplossen hiervan net zo belangrijk als het bouwen van nieuwe features. Hierin is een mooie wisselwerking tussen het team en de product owner, waarbij juiste prioriteiten gesteld worden. Daarin wordt er ook nauw contact gehouden met de klant.

Innovatieve oplossingen
Er wordt niet alleen maar geroepen dat er met de nieuwste technieken gewerkt worden, maar dat wordt ook daadwerkelijk echt gedaan. Vanuit onze Product & Technology organisatie nemen we de ruimte voor prototyping, dus de ruimte om te testen en te leren met nieuwe technieken. Hierdoor wordt onze creativiteit bevorderd en nemen we de tijd en ruimte om out-side-the-box te denken. Met de uitkomsten van het prototypen worden er gefundeerde beslissingen genomen om bewezen frameworks te gebruiken of om veelbelovende technieken toe te passen.
Zo onderzoeken we bijvoorbeeld waar we de zorgmedewerker kunnen ondersteunen met toepassingen vanuit de kunstmatige intelligentie (AI) of mogelijkheden van mobiele devices.

Way of working
De sfeer binnen SDB Groep voelt voor mij als professioneel, maar toch persoonlijk. Iedereen, ongeacht de functie, is klantgericht en betrokken bij onze klanten. Binnen de organisatie hebben we een mooie mix van ervaren medewerkers en aanstormende talenten. Het is fijn om zo veel verschillende personen bij elkaar te hebben want dit geeft een leuke dynamiek. Ieder team heeft weer experts vanuit verschillende kanten en zo leren we continu van elkaar.

Ik vind het daarnaast ook heel fijn dat verantwoordelijkheden duidelijk belegd zijn, maar toch blijft SDB Groep een platte organisatie. Duidelijke kaders, maar wel heel toegankelijk. Er wordt veel ruimte gegeven en gevraagd om feedback te geven, maar ook om zelf te reflecteren. Daarnaast blijven we positief kritisch naar elkaar en probeert iedereen hierin het juiste voorbeeld te laten zien. “Leaders lead by example” is hier echt van toepassing.

Ik vond het ook erg leuk om mee te denken in de “nieuwe” manier van werken. De mening van een medewerker doet er echt toe en wordt ook gebruikt voor het maken van beslissingen. SDB Groep staat echt open voor deze input en benaderd collega’s ook pro actief om deze te delen.

Duidelijke visie
De toekomst van SDB Groep ziet er voor mij veelbelovend uit, waarin we volgens mij nog veel mooie dingen kunnen bereiken met elkaar. SDB Groep is een bedrijf met een duidelijke visie en heeft veel body en een duidelijke focus. Dat geeft veel vertrouwen.

Ik heb echt het gevoel dat wij als SDB Groep iets betekenen voor de zorg!

Om toekomstbestendig te zijn wordt er zo veel mogelijk volgens de agile methodieken gewerkt. Niet alleen binnen de development teams, maar organisatie breed wordt dit veel toegepast. In de COVID-periode, heeft SDB Groep mij dan ook bewezen echt veerkrachtig te zijn.