Ga naar de inhoud

De kracht van van co-creatie met klanten

Eind vorig jaar speelden wij met de gedachte om een module Werving & Selectie te ontwikkelen als aanvulling op de instroomfunctionaliteit van onze HR oplossing: SDB HR Werving & selectie. We hoorden van veel klanten dat het een gewenste oplossing is. In plaats van direct aan de slag te gaan met onze eigen ideeën over hoe de oplossing gebouwd moest worden, besloten we eerst een sessie met een aantal klanten (co-creators) te beleggen. Zo konden we samen met hen het proces doornemen en de pijnpunten in het huidige proces benoemen.

Co-creatie SDB HR Werving & Selectie tijdens Covid-19 pandemie

Op basis van de klantsessie hebben we het proces uitgewerkt en ruwe schetsen van de schermen gemaakt. En toen sloeg Covid-19 toe. Iedereen zat ineens thuis en moest zich een nieuwe manier van werken en samenwerken eigen maken.  Gelukkig hadden we dit bij SDB Groep snel onder de knie en was Microsoft Teams het middel om met elkaar samen te werken. De ruwe schetsen hebben we opnieuw gemaakt via  de Whiteboard app. Natuurlijk was deze manier van input ophalen voor zowel ons als de co-creators nieuw maar het bleek verrassend effectief te werken. In korte sessies haalden we de gewenste feedback op en konden we aan de slag met het ontwikkelen van de functionaliteit.

Functionaliteiten klaar voor lancering

Na een aantal sprints hadden we een basis klaar waarop wij ook weer feedback van de co-creators wilden hebben. Na weer een paar korte sessies konden we de feedback verwerken en hadden we de basisfunctionaliteiten voor SDB HR Werving & Selectie klaar. Op deze manier hebben we op een efficiënte manier de aansluiting tussen functionaliteit en de dagelijkse praktijk gevonden.

De reacties van onze co-creators waren erg enthousiast en varieerden van, dit wil ik gaan gebruiken dit gaat ons een hoop tijd schelen tot nu ben ik straks eindelijk van alle e-mailtjes af. Wij bedanken alle co-creators voor hun hulp! De eerste implementaties lopen en de module zal snel in gebruik genomen worden.

Meer informatie over Werving & Selectie  of direct inschrijven voor ons webinar over Werving & Selectie op 24 of 28 september

Terug naar blogartikelen