Ga naar de inhoud

Stichting Goo | Kind Informatie Systeem

‘Goed blijven kijken naar wat beter kan, dat doet SDB Groep rondom het SDB Kind Informatie Systeem echt.’

Erica van Rooij | Coördinator Pool Opvang en Onderwijs bij Stichting Goo

Een quote van Erica van Rooij van SDB Groep klant Stichting GOO en in haar ogen direct het grootste pluspunt van het team en de software. Ruim een jaar geleden kwam Operations & Service Manager Richard Geerts in dienst om met een écht klantgerichte aanpak, transparantie, voorspelbaarheid en nauwe samenwerking met klanten de customerdesk te optimaliseren. Hoe wordt dit door onze klanten ervaren? Erica deelt haar ervaring en mening over de samenwerking rondom het SDB Kind Informatie Systeem.

Stichting GOO combineert kinderopvang en basisonderwijs, waardoor een doorlopende leerlijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar wordt gerealiseerd. Binnen de gemeenten Boekel, Gemert-Bakel en Laarbeek heeft de stichting 18 vestigingen voor dagopvang, BSO en peuterwerk waar in totaal 250 medewerkers rondlopen. Erica vierde onlangs haar 12.5-jarige jubileum waarbij zij begon als PM’er en inmiddels Coördinator Pool Opvang en Onderwijs is. Daarnaast houdt ze zich bezig met HRM, is betrokken bij beleidszaken én last but not least is ze applicatiebeheerder van het SDB Kind Informatie Systeem. Een hele waslijst dus. In 2013 werd de voorganger PlanRad voor de personeelsplanning geïntegreerd en in 2017 ging de organisatie mee in de transitie naar Quebble dat in 2022 is opgegaan in de SDB Groep, zoals we het vandaag de dag kennen.

Samen voor de beste software

De verbetering waar Richard naar streefde bij de customerdesk zijn bij Erica niet onopgemerkt gebleven. Erica beschrijft het met één woord: top. Ze geeft aan dat het heel prettig is dat er bij het inschieten van een ticket de keuze kan worden gemaakt of je een wens of een probleem hebt, en dat het team actief vraagt naar welke verbeteringen de klant zou willen zien. Hiervoor belde haar accountmanager Jurian haar onlangs nog op. Hij vroeg haar om alles wat zij maar kon bedenken aan hem door te geven, zodat het meegenomen kon worden in de software releases van 2022. Het streven van SDB Groep om samen met de klant te innoveren wordt dan ook zeker door Erica beaamd. En niet alleen bij GOO: regelmatig komt ze een verbetering tegen die vanuit een suggestie van een andere klant is ontstaan. Zo wordt samengewerkt aan het beste systeem.”

Persoonlijk, kundig & snel.

Daarbij ervaart ze het contact met het SDB team als prettig en geeft ze aan dat er echt de tijd voor je wordt genomen wanneer je iemand aan de lijn hebt. Het team weet veelal direct wat er aan de hand is en hoe dit kan worden opgelost. 9 van de 10 keer zijn kleine problemen dan ook binnen 24 uur opgelost. Daarbij houdt het team zelf ook de software bij klanten in de gaten. Het komt dan ook zeker voor dat niet Erica bij SDB aanklopt, maar andersom wanneer het team iets ontdekt, voordat zij dat zelf heeft opgemerkt. Ook bij grotere vraagstukken wordt de vaart er ingehouden en wordt Erica continu up to date gehouden van de voortgang en wie bezig is met de oplossing. In het contact en de snelheid ziet Erica dat er het afgelopen jaar grote sprongen zijn gemaakt.

Ten slotte is Erica erg te spreken over de geïntroduceerde maandelijkse SLA-rapportages, waarin een overzicht wordt getoond van de verzoeken, doorloopsnelheid en openstaande acties. Al met al is ze dus erg te spreken over SDB’s service!

Branche: Kinderopvang
Terug naar klantverhalen